TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A kormány minden eszközzel elő kívánja segíteni a jelenlegi 56,6 százalékos foglalkoztatási szint növelését, a 64 százalékos uniós átlag megközelítését. Ebben a munkaügyi tárca jelentős szerepet szán távmunkának - mondta Csizmár Gábor.

A Foglalkoztatáspoltikai és Munkaügyi Minisztérium (FMM)politikai államtitkára Miskolcon, az Esély és lehetőség: távmunka Magyarországon című konferenciát követően sajtótájékoztatón beszélt erről. Mint fogalmazott: Magyarországon rendkívül merev a foglalkoztatási struktúra, lényegében a hagyományos munkahelyek léteznek. Hiányoznak az alternatív munkalehetőségek.

A kormánynak az a szándéka, hogy az évtized közepére a foglalkoztatottaknak mintegy 4-5 százaléka távmunkás legyen - jelentette ki az államtitkár. Jelenleg az összes foglalkoztatottnak alig 1 százaléka dolgozik így, miközben az Európa Unió országaiban ez az arány 13 százalék, az északi országokban pedig 25 százalék. A távmunka elterjedésének jogi, pénzügyi, gazdasági feltételeit éppen ezért minél rövidebb idő alatt meg kívánja teremteni a kormány - mondta Csizmár Gábor.

Ugyanakkor szóba kerül majd az adójogszabályok módosítása is, hogy a munkáltatók is érdekelté váljanak - tette hozzá. Idén a munkaügyi tárca, valamint az Informatikai és Hírközlési Minisztérium fél-fél milliárd forintot biztosít pályázat útján távmunkára - közölte Benedek András, az FMM helyettes államtitkára közölte. Mint fogalmazott: egy-egy új (táv)munkahely létesítésére 1-1 millió forint nyerhető el.

A pénz fele az infokommunikációs feltételek, számítógép vásárlásra, internethozzáférésre fordítható, másik fele pedig az új munkahelyen alkalmazottak hat hónapra elegendő bértámogatására elegendő. A pályázaton nyertesek kétszer 30 ezer forintot kapnak még általános és speciális képzésre is - fűzte hozzá. A pályázati lapok a két minisztérium honlapjáról, interneten tölthetők le, a pályázatokat pedig december 15-ig lehet benyújtani.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.