2017. június 29. 10:54

A hazai fejlesztésű bevonat 90 százalékkal csökkentheti a vírusok és baktériumok mennyiségét a kapaszkodókon.

A hazai fejlesztésű Resysten bevonatrendszer segítségével 90 százalékkal csökkenhet a vírusok és baktériumok mennyisége a HÉV kapaszkodóin és gyakran megérintett felületein, áll a MÁV csütörtöki sajtóközleményében.

mostantól még boldogabban lehet a szerelvények belsejét taperolni (MTI)

A meleg, fülledt, de akár a hűvös őszi-téli időszakban is könnyen elszaporodnak a különböző baktériumok és vírusok, úgyhogy a MÁV úgy döntött, a Resysten WhiteTitan védőbevonattal látta el a HÉV-szerelvények utasterét.

A MÁV-HÉV a teljes járműállományán alkalmazta a fotokatalitikus bevonatrendszert, amely környezetbarát módon, a fény energiáját hasznosítva fejti ki hatását. Egyedülálló tulajdonsága, hogy hatásosságát egy éven át megtartja, így a hagyományos tisztítási megoldások kiegészítéseként képes arra, hogy két takarítás között is meggátolja a kórokozók elszaporodását, terjesztését a sűrűn megérintett felületeken, például a kapaszkodókon.

A bevonatrendszer alapanyaga élelmiszer-adalékanyagként is nyilvántartott természetes fémoxid, amely megtalálható egyebek között rágógumikban, fogkrémekben és egyéb naponta használatos termékekben is. A bevonatrendszer több szempontból is kiemelt jelentőségű, hiszen a tömegek által megérintett felületek tartós mikrobák elleni (antimikrobiális) védelem nélkül akár kórokozók gócpontjai is lehetnek, ahonnét emberről emberre továbbterjedve súlyos betegségeket okozhatnak.

Az elvégzett tesztek alapján a bevonatrendszer közel 90 százalékkal csökkenti a kórokozók számát a HÉV szerelvényeken, ezzel is védve az utazóközönség egészségét.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.