TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Mintegy 10-15 ezer magyar vámügyintéző állását veszélyezteti az európai uniós csatlakozás, hiszen a határok leépítésével nagy részüknek a munkája egyszerűen elveszik.

Magyarország a külkereskedelmi forgalmának jelenleg több mint 70 százalékát az unió országaival bonyolítja, és további jelentős részt képviselnek azok az országok, amelyek hazánkkal együtt csatlakoznak az EU-hoz – írja a Népszabadság. Márpedig a belépéskor azonnal megszűnnek az ilyen gazdasági jellegű határok, így azok, akik ma még az unióba - illetve a csatlakozó országokba - irányuló export vagy az onnan jövő import lebonyolításával foglalkoznak, elveszíthetik állásukat. A vámügyintézés ugyan nem szűnik meg - a nem EU-országokkal fenntartott kereskedelmi kapcsolatban továbbra is szükség lesz rá -, ám ez a munkáknak csak a töredéke lesz.

A vámügyi érdekvédelmi szervek azért lobbyznak, hogy az Unión belüli eltérő áfa-kulcsok miatt az adóhivatalok magasabb munkaerő szükségletét a vámügyi területről csoportosítsák át, ehhez természetesen a közeljövőben szükségessé válna az átképzésük megkezdése.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.