2002. július 4. 14:05

Gyakran hallani, hogy a magyar menedzserek jövedelmének csak kis részét teszik ki a részvényopciók lehívása során realizálható nyereség. A teljesítményhez kötött juttatásokat azonban több cég alkalmazza. Erre példa a Matáv Rt, 490 millió forint névértékű - több mint 4 milliárd forint piaci értékű - tőkeemelését hajtott végre, mely részvények a vezetői ösztönzési részvényopciós programja során kerülnek értékesítésre.

Hogy megy a vezető magyar cégeknél

Magyarországon ha pénzről van szó, mindenki meglehetősen szemérmessé válik. Így a jövedelmekre és a részvényopciókra vonatkozó adatokat szinte kizárólag tőzsdei cégek esetében hozzáférhető. Más vállalatoknál legfeljebb az átfogó vizsgálatok átlagai illetve pletykák alapján lehet becsléseket adni.

A tőzsdei cégek esetében talán az OTP-nél működik legjobban a vezetők részvényopciós programja, ami nem utolsó sorban a hosszabb távon stabilan emelkedő árfolyamnak is köszönhető. Legendák keringnek arról, hogy a bank vezetője Csányi Sándor a legtöbbet kereső menedzser, ám nem szabad megfeledkezni arról, hogy a pénzintézet vezetői teljesítményüknek köszönhetően - a bank tőzsdei kapitalizációja az elmúlt három évben stagnáló tőzsde mellett nagyságrendileg megduplázódott - jutnak a többmilliós, esetenként százmilliós nagyságrendű részvénycsomagokhoz.

Az OTP banknál az idén májusi opciók lehívásakor Csányi Sándor jutott a legtöbb, 200.000db részvényhez (a részvény tegnapi tőzsdei záróára 2125 forint volt). Az elnök-vezérigazgató mellett más a vezetők is összesen, több mint egymillió darab részvényt vásárolhatott meg kedvezményes áron.

Szűkmarkúbban bánt 194 felső- és középvezetőjével idén a MOL. A menedzserek részére - a tőzsdei árat tekintve mintegy 200 millió forintos tranzakció keretében - összesen 41.347 darab MOL részvényt juttatott, ami a cég tőzsdei szereplésének tükrében tűnhet soknak. Ennek során a vezetők 1000-1600 darab (4,6-7,4 millió forint értékű) részvénnyel növelhették portfóliójukat.

A Matáv esetében a most kibocsátott mintegy 4 milliárd forint piaci értékű részvénycsomag szolgál arra, hogy a vezetők a telekom cégek hányattatási ellenére is növeljék a társaság eredményét, és a részvények értékét. Amennyiben a célok teljesülnek, akkor a program csoportszinten 320 felső- és középszintű vezetőt érint, akik pozíciójuk alapján szereznek jogosultságot szintenként meghatározott darabszámú opcióra.