2009. szeptember 9. 12:36

A Magyar RTL Televízió Zrt. és a TV2 kezdeményezésével még a nyár folyamán megkezdődött egy egyeztetés az ORTT-vel a délutáni kibeszélő show-kkal kapcsolatban, írja a TV2 szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A mai napon ezen egyeztetés folytatására került sor a 2 legnagyobb kereskedelmi televízió és a testület között. Ezen konzultáció alkalmával ismertették egymással a felek az említett műsorokkal kapcsolatos szakmai véleményüket. Mint ismert, 2009 tavaszán a televíziók közötti élesedő nézettségi verseny hatására a délutáni talkshow-k tartalma és az azokban alkalmazott megvalósítási módok jelentősen megváltoztak. Ez a változás az ORTT szerint és a műsorszolgáltatók szerint sem kívánatos, noha nézettségi szempontból indokolható volt. Az ilyen helyzeteket – mint azt a korábbi nemzetközi példák is mutatják – egy demokratikus médiarendszer akkor tudja hatékonyan és mindenki számára megnyugtatóan kezelni, ha az érintett piaci szereplők lefektetik azokat a közös szabályokat, amelyeket a jövőben betartanak annak érdekében, hogy a köztük folyó piaci-nézettségi verseny ne legyen káros hatással műsoraik és - jelentős nézettségüknél fogva – az egész magyar televíziózás színvonalára, írja a közlemény. 

Az elmúlt hetekben a két televíziós társaság képviselői konzultációt folytattak az ORTT-vel, valamint - 12 év után először - egyeztettek egymással tartalmi kérdésekben, annak érdekében, hogy orvosolják a kialakult helyzetet, és lefektessék azokat a szabályokat, amelyeket a jövőben az érintett műsorokkal kapcsolatban magukra nézve kötelező érvényűnek fogadnak el.

Ezek a szabályok a következők:

A délutáni talkshow-k sugárzásakor vállalják, hogy a jövőben:
1. mellőzik a nyíltszíni, a stúdióban történt verekedés bemutatását,

2. a stúdióban elhangzó durva káromkodásokat képben és hangban egyaránt felismerhetetlenné teszik,

3. kiskorú személyeket súlyosan negatív kontextusban még törvényes képviselőjük hozzájárulása esetén sem szerepeltetik,

4. szeptember folyamán belső szabályaik közé illesztik a nappali talkshow műsorokra vonatkozó önkéntes magatartási alapelveit.

Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.