<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A CNBC értesülései szerint a Toyota, a Mazda és a Denso közösen fejlesztene elektromos autót.

A közös cégben a Toyotáé lenne a vezető szerep, 90 százalékos részesedéssel, a másik két gyártó 5-5 százalékot vinne, olvasható a tévécsatorna honlapján.

A világ legértékesebb autómárkája is az elektromos autókra tesz, vagy legalábbis szeretné felvenni a kesztyűt, amit már számos vetélytársa hord (például a Mercedes). Ráadásul, a világ legnagyobb piacára való betörésnek is ez a feltétele, hiszen Kína a következő két-három évtizedben át akar állni az elektromos autókra.
 

A Toyota közleményében kijelentette, hogy az új cég - amelynek neve EV Common Architecture Spirit - technológiákat fog fejelszteni mindenféle autótípusra, minikre, SUV-okra, kisebb teherautókra egyaránt.

A jelenlegi terveknek az augusztusi bejelentés ágyazott meg, amikor közölték, hogy a Toyota 5 százalékos részesedést szerzett a Mazdában.
 
 

Az elektromos autókra váltás komoly fókuszváltás a Toyotánál, hiszen az autógyár éveken keresztül a hybridekre koncentrált.
 
mfor.hu 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.