2014. április 18. 13:16

Kevesebb nő dolgozik a magánszférában, ráadásul a fizetéseik és a bónuszaik is jobban elmaradnak a férfiakétól, mint egy évvel ezelőtt - derül ki a friss elemzésből.

Csökken a nők száma

A magyarországi magánszférában foglalkoztatott munkavállalók alig 46,5 százaléka nő, míg ez a szám három évvel ezelőtt még 48 százalék volt, 2012-ben viszont csak 42 – derül ki a Hay Group tanácsadó cég elemzéséből. Ez azt jelentheti, hogy a válsággal és így elbocsátosokkal fémjelzett elmúlt évek leépítései erőteljesebben érintették a nőket, mint a férfiakat, és ebből a “sokkból” csak mostanában kezd magához térni a munkaerőpiac.

Férfiak és nők aránya
(Forrás: Hay Group)

Jóval drámaibbak a számok, ha munkaköri kategóriákra bontjuk az elemzést, ugyanis a tavalyi adatok szerint a felsővezetőknek csupán 22,6 százaléka nő, ami enyhe növekedést mutat a 2010-es 19,1 százalékhoz és a 2012-es 18,3 százalékhoz képest. Ugyanez a tendencia figyelhető meg az összes többi kategóriában: bár sehol sem dolgozik több nő, mint férfi, de a helyzet a három és az egy évvel ezelőtti felméréshez képest valamelyest javult.

Elmaradó bérek

Átlagosan a nők a férfiak alapbérének csupán 92,3 százalékát keresik hasonló munkakörben dolgozva, ami számottevő, valamivel több mint 2 százalékos csökkenés tavalyhoz képest. A női alapbérek minden munkaköri csoportban elmaradnak a férfiakétól, és tavalyhoz képest szinte mindenütt romlott a bérezésük, csak a szakértők esetében javult kissé a helyzet. Az alábbi grafikon azt mutatja meg, hogy az egyes csoportokban mekkora a női fizetések átlagos aránya, ha mindenhol a férfiakét tekintjük 100 százaléknak.

(Forrás: Hay Group)

Elmaradnak a bónuszok is

Még lehangolóbb a kép, ha a bónuszokat, vagyis a teljesítmény alapú kifizetéseket vesszük figyelembe: átlagosan a nők csupán a férfiak bónuszának a 85,3 százalékát kapják kézhez – bár ez enyhe növekedés a tavalyi adathoz képest. A felsővezetők körében, ahol nyilván a legnagyobb bónuszokkal találkozunk, ez az arány csupán 80,7 százalék. Érdemes megfigyelni, hogy a nők helyzete bónuszok tekintetében is a szakértők körében áll a legközelebb a férfiakéhoz. Mind az alacsonyabb, mint a magasabb hozzáadott értéket képviselő munkakörökben jelentős az elmaradás.

Visszás bónuszpolitikára lehetünk figyelmesek, ha a következő grafikont figyeljük. A lenti ábra azt mutatja, hogy miként aránylik egymáshoz a nők és a férfiak célprémiuma – ez az, a bérpolitikában előre rögzített prémium, amit egyfajta ígéretként kínál a cég, amennyiben a munkavállaló 100%-ban teljesíti a számára előírt célokat. Itt azt láthatjuk, hogy a célok teljesítésének esetére beígért bónuszok hány százalékát kapták végül meg a nők és a férfiak. Azt figyelhetjük meg, hogy minden munkaköri kategóriában kisebb lett a ténylegesen kifizetett bónusz aránya a nőknél, mint a férfiaknál. A ténylegesen kifizetett bónusz általában azért marad el a célprémiumtól, mert a vezető úgy ítéli meg, hogy az alkalmazott nem teljesítette a számára előírt célkitűzéseket. Kérdés, hogy mi az oka annak, hogy ez Magyarországon tendenciaszerűen súlyosabban érinti a nőket, mint a férfiakat.

(Forrás: Hay Group)

mfor.hu