TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Magyarország az informatika és távközlés kelet-európai központjává válhat - mondta Stumpf István miniszter tegnap, akit az Országgyűlés újonnan létrehozott informatikai bizottsága hallgatott meg.

Szerinte az úgynevezett új gazdasághoz való csatlakozás, az informatikai társadalom, a digitális Magyarország kialakítása az ország előtt ezer évvel ezelőtt állt kihívásokhoz, az államalapításhoz és a kereszténység felvételéhez hasonlítható. Kijelentette: a szükséges fejlesztésekre kormányzati program készül, amelynek négy csomópontja lesz. Meg szeretnék teremteni az "on-line Magyarország" kialakításához szükséges fizikai, szabályozási és gazdasági feltételeket; el szeretnék terjeszteni a digitális kultúrát; le szeretnék bontani a széles körű internetelérés előtt álló akadályokat; és olyan programot szeretnének kialakítani, amelynek eredményeként nem jönne létre digitális szakadék, a társadalom egészében terjedne el az informatikai kultúra.

Közölte: az elektronikus aláírásról szóló törvényjavaslatot e hónap 20-án tárgyalja a kormány, s a jogszabálytervezet szövege reményei szerint 21-én már a parlament előtt lehet. A jövő év január 1-jétől esedékes távközlési liberalizálás előtt jó idővel meg kell alkotni az egységes hírközlési törvényt is, ezt márciusban tárgyalhatja a Ház. Bizonyos termékek esetében jövő év január 1-jétől a közbeszerzés folyamata is elektronikussá válik.

- Végre valaki megcsókolta a kormányzati Csipkerózsikát - értékelte a miniszter által ismertetett elképzeléseket Magyar Bálint, az SZDSZ képviselője. Önkritikát is megfogalmazva hozzátette: a politikai elit eddig nem segítette, inkább hátráltatta az ország informatikai fejlesztését (a számítógépek és távközlési cikkek vámjának eltörlését jelentő szingapúri egyezmény elfogadását már az előző kormány pénzügyminiszterei is "leverték"), ezért nem elég, ha most csupán az eddigi elmaradásokat pótoljuk, hanem minél nagyobbat kell előrelépni.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.