TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2010. november 8. 15:55

Oroszországban 29 százalékkal 1,9 millióra nő az autóeladás az idén, és további 20-25 százalékkal jövőre - az orosz Autostat járműipari elemző intézet várakozása szerint.

Szergej Cselikov, a szervezet vezetője azt mondta, hogy a piac bővülése nagyobb az idén a vártnál, köszönhetően a belföldi autóipar fellendítését célzó roncsprémium programnak, valamint a lakossági jövedelmek növekedésének és a fogyasztói bizalom erősödésének.

Oroszországban március 8-án indult el a roncsprémium program.   Aki tízéves, vagy annál idősebb autóját leadja a roncstelepen, az 50 ezer rubelt, 1.700 dollár kap új gépkocsi vásárlására. A programra, amely 2010. november 1-jéig tart, 270 millió eurónak megfelelő összeget szán a kormányzat. A gépkocsi kora mellett a másik feltétel, hogy csak orosz gyártmányú autót lehet vásárolni.

Az Autostat becslése szerint az idén eladásra kerülő autók 33 százaléka importált, ami jelentős visszaesés a tavalyi mintegy 50 százalékhoz képest. A legkeresettebb külföldi autómodell a Ford Focus és a Renault Logan volt az idén eddig.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.