<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		

Versenybe szállna a két országos kereskedelmi rádiós frekvencia egyikéért a radiocafé 98.6 tulajdonosa, ha megpályáztatják a hullámsávokat – közölte Kádár Tamás, az Est Media Group ügyvezetője az MTI-vel.

Várják a kiírást, felveszik a pályázati dokumentációt, és az abban foglaltak ismeretében hozzák meg végső döntésüket – mondta az ügyvezető. Közlése szerint nem az egykori Est FM, a mostani radiocafé 98.6 válna országossá; „egy teljesen más struktúrájú, szemléletű rádióval pályáznánk, de mindenképpen építenénk az egy évtized alatt megtermelt know-how-ra” – jegyezte meg.

Ennek okaként említette, hogy kétséges: egy országos médiumban is beválnak-e a Budapesten jól működő receptek, azt azonban biztosra veszi, hogy annak elemei biztosan átültethetőek.

A vállalkozás finanszírozásával kapcsolatos kérdést elhárította Kádár Tamás, aki programterveikről annyit árult el: akárcsak a radiocafé-n, egy országos adón is alapoznak a hazai szerzők dalaira. „Hiszünk a magyar zenében, mert jó” – mondta.

Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) tavaly nyár óta arra készült, hogy a frekvenciamoratórium december 31-i lejárta után pályázatot ír ki a Danubius és a Sláger Rádió frekvenciájára. (A két koncesszió novemberben jár le.)

Az Országgyűlés decemberben fogadott el egy, az eljárás rendjét átalakító médiatörvény-módosítást, ám Sólyom László államfő a jogszabályt az óév utolsó napjaiban előzetes normakontrollra az Alkotmánybírósághoz utalta.

Január elején úgy határozott az ORTT: a kiírással kapcsolatos döntéssel bevárja, miként ítél az ügyben a taláros testület. Az Est Media Group az első cég, amely nyilvánosan bejelentette: pályázat esetén érdeklődne a frekvenciák egyike iránt.

MTI/Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.