2012. április 18. 14:43

Oszkó Péter jelenleg is úgy gondolja, hogy helyes döntés volt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. akkori vezérigazgatójának elbocsátása 2009-ben.

Az egykori tárcavezető ezzel az MNV szerdai közleményére reagált, amely szerint Oszkó Péter döntése csaknem 200 millió forintjába kerülhet a vagyonkezelőnek, mert a bíróság elsőfokú döntése alapján jogellenes volt Tátrai Miklós munkaszerződésének megszüntetése.

Oszkó Péter úgy fogalmazott: "az fel sem merülhet, hogy Tátrai Miklóst meg kellett volna tartani". Hangsúlyozta: volt jogalapja a rendkívüli felmondásnak. Azóta Tátrai Miklóst több bűncselekmény kapcsán meggyanúsították, ami "furcsa fénybe" helyezi azt a tényt, hogy közben a munkaügyi pert elvesztette a vagyonkezelő - jelentette ki a volt pénzügyminiszter.

Megjegyezte: az ítélet nem jogerős, és az indoklás szerint bár rendkívüli felmondással nem, rendes felmondással meg lehetett volna szüntetni Tátrai munkaviszonyát. Ez a volt pénzügyminiszter szerint azt jelenti, hogy "kár sem származik a helyzetből, hiszen a bíróság lényegében azt az összeget fizetteti ki, amit rendes felmondás esetén ki kellett volna fizetni".

Az MNV közleménye viszont kiemeli, hogy a 2009-ben indított munkaügyi perben született első fokú ítélet szerint Tátrai Miklós munkaviszonya az ítélet jogerőre emelkedésének napján szűnik meg, és a bíróság az elmaradt munkabér, annak kamatai, valamint kárátalány címén összesen csaknem 200 millió forint megfizetésére kötelezte az MNV Zrt.-t.

Hangsúlyozzák azt is: az ítélet értelmében a rendkívüli felmondás nem volt kellően megalapozott, az indoklás legfeljebb rendes felmondás gyakorlására adhatott volna okot. Emellett Tátrai Miklós munkaviszonyának megszüntetésére nem a pénzügyminiszter, hanem a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács lett volna jogosult.

Ezzel kapcsolatban Oszkó Péter úgy reagált: döntése jogi szakértők bevonásával született meg. Álláspontja szerint a vagyonkezelő feladata az lenne, hogy megfelelő pervitellel megvédje ezt a döntést, és nem az, hogy "politikai támadásra" használja fel.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.