2p

Oszkó Péter jelenleg is úgy gondolja, hogy helyes döntés volt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. akkori vezérigazgatójának elbocsátása 2009-ben.

Az egykori tárcavezető ezzel az MNV szerdai közleményére reagált, amely szerint Oszkó Péter döntése csaknem 200 millió forintjába kerülhet a vagyonkezelőnek, mert a bíróság elsőfokú döntése alapján jogellenes volt Tátrai Miklós munkaszerződésének megszüntetése.

Oszkó Péter úgy fogalmazott: "az fel sem merülhet, hogy Tátrai Miklóst meg kellett volna tartani". Hangsúlyozta: volt jogalapja a rendkívüli felmondásnak. Azóta Tátrai Miklóst több bűncselekmény kapcsán meggyanúsították, ami "furcsa fénybe" helyezi azt a tényt, hogy közben a munkaügyi pert elvesztette a vagyonkezelő - jelentette ki a volt pénzügyminiszter.

Megjegyezte: az ítélet nem jogerős, és az indoklás szerint bár rendkívüli felmondással nem, rendes felmondással meg lehetett volna szüntetni Tátrai munkaviszonyát. Ez a volt pénzügyminiszter szerint azt jelenti, hogy "kár sem származik a helyzetből, hiszen a bíróság lényegében azt az összeget fizetteti ki, amit rendes felmondás esetén ki kellett volna fizetni".

Az MNV közleménye viszont kiemeli, hogy a 2009-ben indított munkaügyi perben született első fokú ítélet szerint Tátrai Miklós munkaviszonya az ítélet jogerőre emelkedésének napján szűnik meg, és a bíróság az elmaradt munkabér, annak kamatai, valamint kárátalány címén összesen csaknem 200 millió forint megfizetésére kötelezte az MNV Zrt.-t.

Hangsúlyozzák azt is: az ítélet értelmében a rendkívüli felmondás nem volt kellően megalapozott, az indoklás legfeljebb rendes felmondás gyakorlására adhatott volna okot. Emellett Tátrai Miklós munkaviszonyának megszüntetésére nem a pénzügyminiszter, hanem a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács lett volna jogosult.

Ezzel kapcsolatban Oszkó Péter úgy reagált: döntése jogi szakértők bevonásával született meg. Álláspontja szerint a vagyonkezelő feladata az lenne, hogy megfelelő pervitellel megvédje ezt a döntést, és nem az, hogy "politikai támadásra" használja fel.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!