2p

„E” mint energia konferencia - fókuszban a megújulóenergia-politika érvényesülése, az energia tárolási lehetőségei, a gáz- és árampiac helyzete, a zöld átmenet finanszírozása, az elektromobilitás jövőképe.

Bankvezérek, neves energiapiaci szakértők, egyetemi tanárok és kutatók a jelen kihívásairól: hallgassa meg Ön is élőben!

2024. május 16. Budapest

Részletek és jelentkezés

Ugyan az internetet és a filemegosztókat tekinti továbbra is elsőszámú ellenségének a zenei ipar, az online csatornákon keresztül is egyre komolyabb jövedelmet realizálnak a művészek és a kiadók. A hanghordozók mellett a fellépések hozzák a legtöbb jövedelmet. A tavalyi év nagy nyertesei a Rolling Stones "öregfiúi" és Madonna lett.

Annak ellenére, hogy a zenei iparban érdekeltek folyamatosan támadják az internetet, a Forbes statisztikái szerint úgy is lehet dollármilliókat keresni, ha egy előadó egyetlen lemezt sem ad el. Van olyan előadó a listán, aki nem is jelentkezett új anyaggal az elmúlt évben, hírnevének köszönhetően azonban koncertjeinek bevételéből is komoly jövedelemre tett szert.

Ugyan összességében némileg csökkent az egy évvel korábbiakhoz képest a legjobban kereső tíz sztár jövedelme, ám egyikük sem állt a filecserélők elleni küzdelem élére. A teljes bevételük ugyanis 973 millió dollárt tett ki a múlt évben, 21 millióval kevesebbet, mint 2005-ben.

Country és rock

A legnagyobb szám a Rolling Stones együttes neve mögé került, Mick Jagger csapata 150,6 millió dollárral lett gazdagabb. Az óriási összeg tetemes része a banda Bigger Bang elnevezésű koncertturnéján jött össze, ennek során 138,5 milliót realizáltak. Őket az itthon legfeljebb a country-rajongók által ismert Tim McGraw-Faith Hill házaspár követi 132 milliós bevétellel, illetve a szintén ennek a stílusnak a jeles képviselőjeként számon tartott Rascal Flatts 110 millióval. Érdekesség, hogy ez utóbbi csapat legális zeneletöltésből is 4 millió dolláros jövedelmet szerzett.

Koncertben van a pénz

A legjobban kereső művésznő Madonna lett, aki a listavezető brit rockegyütteshez hasonlóan a Confessions elnevezésű turné koncertjeiből tett szert kiugró jövedelemre. A teljes, közel 96 milliós bevételből 86 ugyanis az előadásokból származott. Igaz, az elnyűhetetlen énekesnő emellett napjaink egyik legtöbb albumot értékesítő művésze is. Az első ötbe egy másik női előadó, Barbra Streisand is bekerült, aki a hanghordozók eladásából minimális jövedelemre tett szert, 95,8 milliós bevétele szinte kizárólag előadások révén jött össze.

Az Európában szélesebb körben is ismerősen csengő nevek közül a 77,5 milliót kasszírozó Bon Jovi, illetve a 74 milliós bevétellel büszkélkedő Nickelback együttes található még az első tízben.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!