<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nem sok beruházás csúszik majd' egy évet, és hogy mindez Tállai Mezőkövesdjén, a sportszállóval történik, még különlegesebbé teszi az egész történetet.

Az eredeti tervek szerint már tavaly májusban el kellett volna készülnie a mezőkövesdi sportszállónak, ám sokadik módosítás után 2018. február 28-ra lehet készen a létesítmény. A közbeszerzési hatóság oldalán elérhető hirdetmények alapján azonban nemcsak a projekt van csúszásban, de egyes közreműködő személyek is, hiszen csak most, 2018 január első napjaiban sikerült feladni azokat a hirdetményeket, melyek tavaly áprilisi változtatásról szólnak.

A Mezőkövesd, sportszálló építése III. ütem projekt a legelső elképzelések szerint 2016. december 31-én zárult volna, ám a szűkre szabott határidő miatt várható volt a módosítás. Így 2016. december 5-én 2017. május 31-re változtatták a befejezési határidőt előre nem látható indokokra hivatkozva.

A határidő lejárta előtt majdnem két hónappal, 2017. április 3-án újra változtatni kellett, a kivitelező Penta Industry ugyanis szintén előre nem látható - nem részletezett - okok miatt nem tudta volna május végéig megcsinálni a projektet. Ezért a határidő 2017. augusztus 31-re módosult.

Eljött augusztus, sportszálló még sehol, így az utolsó pillanatban, augusztus 30-án újabb módosítást hajtottak végre, aminek értelmében 2018. február 28-ig kell befejezni a mezőkövesdi sportszállót. És ha már ilyen nagyon elhúzódott az egész projekt, az nem járja, ha a szerződéses összeg nem változik. Tavaly augusztusban a határidő mellett plusz 133,9 millió forinttal is megdobták a költségvetést, így összesen 1,044 milliárd forintot kap a munkáért a Penta Industry.

A költségnövekedés indoka sincs pontosan kifejtve a hirdetményben, annyit lehet tudni, hogy a pót és elmaradó tételek eredményezik a költség és a határidő módosítását is. Ez azonban nem jelenti a beruházás teljes költségét, hiszen először egy 469 milliós munkára kötött szerződést a Mezőkövesd Zsóry FC szintén a Pentával.

Jelen állás szerint tehát összesen 1,513 milliárd forintba fog kerülni a mezőkövesdi sportszálló.

Székely Sarolta
mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.