2018. január 9. 15:19

Nem sok beruházás csúszik majd' egy évet, és hogy mindez Tállai Mezőkövesdjén, a sportszállóval történik, még különlegesebbé teszi az egész történetet.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Az eredeti tervek szerint már tavaly májusban el kellett volna készülnie a mezőkövesdi sportszállónak, ám sokadik módosítás után 2018. február 28-ra lehet készen a létesítmény. A közbeszerzési hatóság oldalán elérhető hirdetmények alapján azonban nemcsak a projekt van csúszásban, de egyes közreműködő személyek is, hiszen csak most, 2018 január első napjaiban sikerült feladni azokat a hirdetményeket, melyek tavaly áprilisi változtatásról szólnak.

A Mezőkövesd, sportszálló építése III. ütem projekt a legelső elképzelések szerint 2016. december 31-én zárult volna, ám a szűkre szabott határidő miatt várható volt a módosítás. Így 2016. december 5-én 2017. május 31-re változtatták a befejezési határidőt előre nem látható indokokra hivatkozva.

A határidő lejárta előtt majdnem két hónappal, 2017. április 3-án újra változtatni kellett, a kivitelező Penta Industry ugyanis szintén előre nem látható - nem részletezett - okok miatt nem tudta volna május végéig megcsinálni a projektet. Ezért a határidő 2017. augusztus 31-re módosult.

Eljött augusztus, sportszálló még sehol, így az utolsó pillanatban, augusztus 30-án újabb módosítást hajtottak végre, aminek értelmében 2018. február 28-ig kell befejezni a mezőkövesdi sportszállót. És ha már ilyen nagyon elhúzódott az egész projekt, az nem járja, ha a szerződéses összeg nem változik. Tavaly augusztusban a határidő mellett plusz 133,9 millió forinttal is megdobták a költségvetést, így összesen 1,044 milliárd forintot kap a munkáért a Penta Industry.

A költségnövekedés indoka sincs pontosan kifejtve a hirdetményben, annyit lehet tudni, hogy a pót és elmaradó tételek eredményezik a költség és a határidő módosítását is. Ez azonban nem jelenti a beruházás teljes költségét, hiszen először egy 469 milliós munkára kötött szerződést a Mezőkövesd Zsóry FC szintén a Pentával.

Jelen állás szerint tehát összesen 1,513 milliárd forintba fog kerülni a mezőkövesdi sportszálló.

Székely Sarolta
mfor.hu