2p

Nem sok beruházás csúszik majd' egy évet, és hogy mindez Tállai Mezőkövesdjén, a sportszállóval történik, még különlegesebbé teszi az egész történetet.

Az eredeti tervek szerint már tavaly májusban el kellett volna készülnie a mezőkövesdi sportszállónak, ám sokadik módosítás után 2018. február 28-ra lehet készen a létesítmény. A közbeszerzési hatóság oldalán elérhető hirdetmények alapján azonban nemcsak a projekt van csúszásban, de egyes közreműködő személyek is, hiszen csak most, 2018 január első napjaiban sikerült feladni azokat a hirdetményeket, melyek tavaly áprilisi változtatásról szólnak.

A Mezőkövesd, sportszálló építése III. ütem projekt a legelső elképzelések szerint 2016. december 31-én zárult volna, ám a szűkre szabott határidő miatt várható volt a módosítás. Így 2016. december 5-én 2017. május 31-re változtatták a befejezési határidőt előre nem látható indokokra hivatkozva.

A határidő lejárta előtt majdnem két hónappal, 2017. április 3-án újra változtatni kellett, a kivitelező Penta Industry ugyanis szintén előre nem látható - nem részletezett - okok miatt nem tudta volna május végéig megcsinálni a projektet. Ezért a határidő 2017. augusztus 31-re módosult.

Eljött augusztus, sportszálló még sehol, így az utolsó pillanatban, augusztus 30-án újabb módosítást hajtottak végre, aminek értelmében 2018. február 28-ig kell befejezni a mezőkövesdi sportszállót. És ha már ilyen nagyon elhúzódott az egész projekt, az nem járja, ha a szerződéses összeg nem változik. Tavaly augusztusban a határidő mellett plusz 133,9 millió forinttal is megdobták a költségvetést, így összesen 1,044 milliárd forintot kap a munkáért a Penta Industry.

A költségnövekedés indoka sincs pontosan kifejtve a hirdetményben, annyit lehet tudni, hogy a pót és elmaradó tételek eredményezik a költség és a határidő módosítását is. Ez azonban nem jelenti a beruházás teljes költségét, hiszen először egy 469 milliós munkára kötött szerződést a Mezőkövesd Zsóry FC szintén a Pentával.

Jelen állás szerint tehát összesen 1,513 milliárd forintba fog kerülni a mezőkövesdi sportszálló.

Székely Sarolta
mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!