2002. július 23. 09:44

A vevői igények ismerete és minél magasabb szintű kielégítése képzik a sikeres vállalati működés alapját. Mind a stratégiai, mind az operatív tervek kidolgozásakor figyelembe kell venni, hogy termékeink illetve szolgáltatásaink a vevői lojalitás erősítését szolgálják.

4. Specifikus, mérhető 1-2 éven belül teljesíthető stratégiai célok kidolgozása (pl. a minőség fejlesztése vagy a versenyképes teljesítmény elérése).

5. Olyan értékek megállapítása, amelyekben a vezetőség hisz, és valamennyi alkalmazottal képes azokat elfogadtatni.

6. A minőségre és a vevőkre összpontosuló vállalati politikák kinyilatkoztatása mindenki számára útmutatóul szolgál.

7. A legfelső vezetőség felelős a stratégiai tervek megvalósításáért és a kulcsteljesítmény-mutatók figyelemmel kiséréséért.

8. A hosszú és rövidtávú célok lebontása operatív tervekké és projektekké (pl. a Hat Szigma módszer alkalmazása a költségek csökkentésére). A lebontott célokat és a hozzájuk rendelt erőforrásokat minden érintett munkatársnak ismernie kell.

9. Alapvető fontosságú az előrehaladás számszerű mérése kulcsteljesítmény-indikátorok segítségével, ezeket a tervezéssel egyidejűleg kell kidolgozni.

10. A kitűzött célok és a jelenlegi helyzet közötti eltérés figyelemmel kisérése növeli a sikeres teljesítés valószínűségét. Az értékelés pontozással vagy számszerű jelentések segítségével végezhető. A vezetőknek a 10 lépés teljes folyamatában igazi menedzserként kell dolgozniuk, s ebbe a teljes személyi elkötelezettségen és a húzószerepen kívül beletartozik a munkatársak oktatása, lelkesítése és az optimális döntések meghozatala is.


Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.