2002. április 2. 11:00

Sok vezetőnek nincs elképzelése arról, hogy a várhatóan felvett új dolgozók egy hónap múlva hol állnak majd a cég hierarchiájában, szakmailag milyen többletismeretekkel, esetleges vezetői képességekkel kellene rendelkezniük. Milyen tulajdonságait, ismereteit képezze az új munkatárs. Gyakori eljárás, hogy egy adott pozíció betöltése külső munkatárssal történik. Ha mégis meglévő munkatárs lép előre, az nem képességek és az ismeretek, hanem a szenioritás elve szerint történik.

Általános tapasztalat, miszerint az éppen megürülő helyet automatikusan meghirdetik, méghozzá a pozíciót korábban betöltő jellemzői alapján. Pedig érdemes lenne mindezek előtt átgondolni, valóban fel kell venni egy új munkatársat? Nem lehet a feladatok átcsoportosításával, optimalizálásával akár az adott létszám mellett is elvégezni a teendőket? Nem elhanyagolható kérdés, hogy valóban azt a pozíciót kell betölteni, vagy a feladatok újraelosztása során egy alacsonyabb beosztásba lévő dolgozó munkába állításával is hatékonyak lehetünk.

Ehhez kapcsolódóan gyakori eset, hogy a felvételi során papírokat fetisizálnak. Gyakran kérnek teljességgel szükségtelenül diplomát, végzettséget igazoló okmányokat. Pedig gyakran, ha tisztában lennénk az igényeinkre, akkor a megfelelő gyakorlat, szakmai ismeret és nyelvtudás megléte is biztosítja a szervezet általunk elvárt szintű működését.

Ha tehát az emberi erőforrás gazdálkodás során tervszerűen és konzekvensen cselekednénk, elkerülhető lenne, hogy a munkaerő-toborzás spontánná, ötletszerűvé váljék.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.