TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az államháztartás helyi önkormányzatok nélküli hiánya 2002 első 10 hónapjában 801,9 milliárd forintot ért el, ami az éves előirányzat 158,6 százaléka, derül ki a Pénzügyminisztérium tájékoztatójából. A hiány októberben 45,6 milliárd Ft volt.

Kérdésre válaszolva Várfalvi István helyettes államtitkár elmondta, hogy prognózisuk szerint novemberben és decemberben a hiány 50-50 milliárd forinttal nő majd, ezt követően amennyiben az Országgyűlés elfogadja a beterjesztett költségvetési javaslatot, december utolsó hetében vezetik át a költségvetésbe a mintegy 500 milliárd forintnyi adósságátvállalásból és egyéb tételekből adódó összeget, amely révén az államháztartási hiány 2002. végére eléri a mintegy 1400 milliárd forintot.

Az államháztartás bevételei október végéig az előirányzat 80 százalékát érték el, míg a tervezett kiadások 85,4 százalékát költötték el. A központi költségvetés hiánya 24 milliárd forint, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjaié 23,1 milliárd forint volt októberben. Az elkülönített állami pénzalapok 1,5 milliárd forintos többlettel zárták a tizedik hónapot. Az októberi államháztartási hiány 45,6 milliárd forint volt, ami megfelel az előzetes várakozásoknak.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.