TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2011. április 12. 03:25

Hódítanak a valóságshow-k és a "tehetségkutatók", hiszen a Való Világ mellett az Éden Hotel is remekelt a múlt héten, de kiválóan kezdett a TV2 celebes dalversenye is. A legnépszerűbb persze az egy héttel korábbiakhoz hasonlóan a Való Világ és a Csillag születik volt.

A bulvárgépezet a múlt héten is beindult, így új lendületet kapott a Való Világ. A csatorna által a legkeményebb játékosnak beállított Laci kapott pánikrohamot, majd ezt követően feladta a játékot, amely aztán két napon át a bulvársajtó számára az ország legfontosabb híre volt. A kereskedelmi tévé és a bulvársajtó összjátéka eredményes volt, hiszen a nézői érdeklődést a "tragédiával" sikerült a hét második felében ismét felpörgetni.

Részben a valóságshow sikere, részben a szombati Csillag születik kimagasló közönségaránya eredményezte, hogy a héten annak ellenére tudta növelni előnyét az RTL Klub, hogy a TV2-n sikeresen debütálta a csatorna legújabb zenés show-műsora, A Nagy Duett. Ez utóbbi műsornak köszönhetően a péntek esete az elmúlt hónapokhoz képest szoros versengést hozott, ám így sem sikerült megtörni az RTL Klub dominanciáját. A piacvezető csatorna ugyanis főműsoridőben a 18-49 éves korosztályt tekintve továbbra is minden estét vitt, így a TV2-nek egy hetet még biztosan várnia kell, hogy meglegyen az idei első győzelme.


A 14. héten az RTL Klub minimális javulás után átlagosan 33,7 százalékos közönségarányt könyvelhetett el, míg a nagy riválisnak be kellett érnie 18,6 százalékkal. Önmagához képest sokat javított a Viasat3, mely immár az öt százalékos szintet ostromolja (4,8% SHR). A csatorna az eredményeket elsősorban a náluk is sikerrel futó valóságshownak, az Éden Hotelnek köszönheti, mely a héten (is) szintén mindent bevetett, hiszen a szereplők „egyre messzebb jutnak” egymás testének megismerésében. A Film+ hozta magát (4,7% SHR), és a Cool (4,1% SHR) is tudott némileg javítani az egy héttel korábbi nagy visszaesés után. A hét vesztese az M1 lett, amely hiába javított korábban a magyar labdarúgó válogatott meccseinek köszönhetően, ezúttal ismét gyengécske közönségarányt ért el a maga 3,4 százalékával.


Az elmúlt hónapokhoz hasonlóan a 14. héten délutánonként még a TV2 volt a legnépszerűbb, köszönhetően az Árva angyal című latin-amerikai szappanoperának. Sőt, még ezt követően is jól indít az adó az esti műsorsáv előtt, hiszen a Tények rendszeresen veri az RTL Klub Híradóját, legutóbb 5 hétköznapból négy alkalommal nyert a TV2. Ezt követően azonban fordult a kocka. A Való Világ nézettsége ugyanis továbbra is rendkívül erős. Ráadásul a – fent már ismertetett - heti történéseknek köszönhetően a pénteki számok a múlt hetihez képest is javulást mutattak. A valóságshow mellett a Fókusz és a Barátok közt is rendkívül erős bástyái az RTL Klub kimagasló nézettségi számainak. A késő esti idősávban részsikereket ugyan elért a TV2, de még jó napjain sem tudta térdre kényszeríteni riválisát.

Hétfőn például az egy szériával korábban még jobban szereplő NCIS ugyan a csatorna átlagánál jobb volt, ám ismét erősen elmaradt a Dr. Csonttól. Kedden hiába láthattak a nézők látványos európai focit, a Vészhelyzet többeket érdekelt.

Szerdáig kellett várni egy komolyabb esti részsikernek a TV2-nél, akkor a Doktor House hozta a szokásost, és mivel ezúttal nem Béciékkel, csupán egy B kategóriás vígjátékkal kellett megvívnia, így késő este többen nézték a csatornát, mint az RTL Klubot. Csütörtökön Fábry Sándor hozta a tőle megszokott számokat, miközben a Bridget Jones naplója felejthető nézettséget produkált.

Pénteken talán lehetett volna bevállalósabb is a TV2, hiszen csak a Barátok közt után merte harcba indítani zenés show-műsorát, a Nagy duettet. Vélhetőleg a csatornánál attól tartottak, hogy egy korábbi kezdés esetén a két nagy csatorna nézői a reklámszünetekben rögtön a konkurens adóra váltanak, ami egyébként tavaly ősszel az X-Faktor - Megasztár vetélkedés idején megtörtént. Érdekesség egyébként, hogy a csatorna zenés celebvetélkedője felhúzta a Jóban rosszban pénteki második epizódját is, így nem lenne különösen meglepő, ha a későbbiekben a kezdési időpont mégis változna.

Szombaton a Való Világ és a Csillag születik „gyilkos kombinációt alkotott” és minden konkurenst lesöpört. Utóbbi műsor második adása még a premier sikereit is jelentősen túlszárnyalva, magasan a legnagyobb közönségarányt érte el a múlt héten a 18-49-es korosztály körében, főműsoridőben. A kereskedelmileg fontos korcsoportban elért 51,1 százalékos közönségarány és a több mint 1 millió néző azt is jelenti egyben, hogy ez volt az idei év eddigi legnézettebb műsora. Vasárnap a Való Világ kiválasztás ütötte ki a Naplót és a Dögös és a dog című vígjátékot.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.