2016. november 10. 08:07

Újabb cég dőlt be a Taverna-csoportból ismert vállalkozói kör hálózatából - számol be a Világgazdaság.

Az újság csütörtöki cikke szerint fizetésképtelenné nyilvánította a bíróság a City Budapest Idegenforgalmi Ingatlanhasznosító Zrt.-t, felszámolójának pedig a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft.-t jelölte ki.

A fizetésképtelenné vált City Budapest mérlegéből az derül ki, hogy korábban kezességet vállalt a Nefrin Kft. hiteleire. (A konglomerátum központi cége a Mugler, a City Budapest közvetlen tulajdonosai a Taverna Holding és a Conglob, utóbbi üzletrészeit pedig a Nefrin jegyzi.)

A City Budapest kötelezettségállománya 2015 végén csaknem 33 milliárd forint volt, miközben a forgalma nem érte el a félmilliárdot, a vesztesége viszont meghaladta az egymilliárdot. A cég saját vagyona még a kétmilliárd forintot sem érte el tavaly év végén.

A Taverna-csoport bankhitelekből elindított, a szállodaiparhoz köthető óriásprojektekről vált ismertté.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.