2017. december 7. 14:13

Mintha amúgy eddig nem támogatták volna elegen a felcsúti focit, újabb piaci (ám nem feltétlenül független) szereplők gondolták úgy, hogy megéri az akadémia mögé állni.

Ha a magyar foci világában valahol nincsenek anyagi gondok, az a Puskás Akadémia. Nemcsak azért, mert közel 14 milliárd forintnyi TAO-támogatást kapott a támogatási rendszer 2011-es indulása óta, és nemcsak azért mert még ezen felül is 13 milliárd forintot adtak a cégek csak úgy a TAO-n kívül, hanem azért sem lehetnek anyagi gondjaik, mert rengeteg cég áll mögöttük támogatóként - ráadásul nem is kis cégekről beszélhetünk.

Eddig a Puskás Akadémia honlapján feltüntetett támogatói lista 32 szereplős volt, ez nőtt most úgy 35-re, hogy egy valaki úgy gondolta, kihátrál az akadémia mögül. Ez a cég kormányokon átívelve jól szerepel a közbeszerzéseken és egyébként is a fehérvári sportélet egyik kiemelt támogatója: a Strabag. Vele szűkült tehát a támogatói lista, de úgy tűnik, egy helyére 4 is érkezik a Puskásnál.

Az új támogatók a következők:

  • a felcsúti polgármester egyik - eddig a listáról hiányzó - cége, az R-Kord Kft.,
  • Mészáros gyermekeinek cége, a Fejér-B.Á.L.,
  • a felcsúti székhelyű Koch és S Kft., mely több szerződést is kötött a helyi önkormányzattal (melynek élén Mészáros áll ugye),
  • valamint a kakukktojás, a csákvári székhelyű Atis-Fa Kft., mely egyelőre semmilyen látható módon nem köthető sem Felcsúthoz, sem Mészárosékhoz.
(Forrás: pfla.hu)

Székely Sarolta
mfor.hu