TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

E sorok írójának véleménye szerint felülről hiába várjuk gazdaságunk etikai állapotának megjavítását. Magunknak kell elkezdenünk saját szemléletünkbe, cselekedeteinkbe beégetni a felelős gondolkodásmódot, ami azután közvetlenül hat környezetünkre, változásokat idéz elő üzleti partnereink reflexeiben, hozzáállásában is, majd ő is elkezd változni.

Félreértés ne essék. E sorok írója tisztában van a mai magyar valósággal. Tudom, hogy sokan szenvednek és szenvedtetnek a másokra tekintettel nem lévő, embertelen és könyörtelen szemlélettől és cselekedetektől. Kiszolgáltatott munkavállalókkal, becsapott, fizetésképtelenségbe sodort vállalkozókkal, az adóhatóság által megnyomorított, meghurcolt cégtulajdonosokkal, szennyezett folyókkal, rákot okozó gyárkéményekkel, vevőket becsapó, rossz minőségű termékekkel, sem az írott, sem a szóban megkötött szerződéseket be nem tartó üzletfelekkel, csak az emberi igazságot figyelmen kívül hagyó törvényekkel, velünk packázó, időnkkel szórakozó hatóságokkal, pénzünkre vadászó közlekedési rendőrökkel, stresszünket fokozó parkolóórákkal stb. van még mindig tele a világunk.

De a pozitív folyamat elkezdődött. Tapasztaljuk, hogy sokan élnek és még többen élni szeretnének korrekt szabályok és korrekt emberek között. S akadnak számosan, akik még nem alszanak jól, viszont nagyon vágynak a nyugodt álomra, a tiszta lelkiismeret adta biztonságérzetre.

Egyben biztos vagyok. Felülről hiába várjuk gazdaságunk etikai állapotának megjavítását. Magunknak kell elkezdenünk saját szemléletünkbe, cselekedeteinkbe beégetni a felelős gondolkodásmódot, ami azután közvetlenül hat környezetünkre, változásokat idéz elő üzleti partnereink reflexeiben, hozzáállásában is, majd ő is elkezd változni. S minél többet valljuk, s cselekedeteinkben vissza is igazoljuk, hogy hosszú távon csak úgy lehet és érdemes megmaradni és megélni a gazdaság minden színterén, ha tekintettel vagyunk másokra, környezetünkre, szűkebb és tágabb térségünk állapotára, érdekeire, jól-létére, akkor ez a gondolkodásmód futótűzként terjed, mint a 100 majom elmélete.

A kritikus tömegszám elérése után a mérleg átbillen. Ez nemcsak fizikai, de az emberiség kollektív tudatának a törvénye is.


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.