5p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
		


		
		

Nemcsak a koronavírus-járvány és a miatta felborult mindennapok miatt volt eseménydús éve a debreceni focicsapatnak. Az NBI-ből történő kiesés a csapat mögött álló társaság gazdálkodásán is meglátszódott - persze, ebben az esetben nem lehet teljesen elkülöníteni, a számokra milyen mértékig hatott a COVID és milyen mértékig az NBII-es szereplés. 

Nemcsak az NBI-es fociklubok, de a másodosztályban szereplők 2020. évi beszámolója is a hagyományos május 31-i leadási határidő előtt kerül nyilvánosságra, ami a következő szezon licenszigénylési eljárásával van összefüggésben. Korábbi cikkeinkben már beszámoltunk a Mezőkövesd-Zsóry és a Budapest Honvéd tavalyi évéről, a sort pedig a debreceni focicsapat mögött álló DVSC Futball Zrt.-vel folytatjuk. A cég konszolidált, összevont beszámolója nemrég került fel a klub honlapjára. 

A hajdúsági csapat dokumentumai azonban nemcsak azért érdekesek, mert kiderül belőlük, hogyan hatott a cégre a koronavírus-járvány és a miatta bevezetett szigorú korlátozások. A klub élete sportszakmai és vezetőségi, tulajdonosi szinten is nagyot fordult 2020-ban. Május végén nagy meglepetésre kiestek az NBI-ből, mely után nagyjából egy hónappal az addigi tulajdonos, Szima Gábor is a kiszállás mellett döntött. Helyére a Kósa Lajos vezette, újonnan létrehozott Debreceni Vasutas Sport Klub jött, ezzel együtt a csapat szakmai vezetése is átalakult. 

Milliárdos támogatás közpénzből

Az eredménykimutatás szerint 2020-ban összevontan 943,3 millió forint árbevételt könyvelt el a Zrt. az előző évi 1,3 milliárd forint után. A bevételek csökkenésében két tényező is szerepet játszhatott: egyrészt a koronavírus-járvány miatt a zárt kapus mérkőzések jelentősebben visszavethették a jegyek eladásából származó és a kereskedelmi bevételeket is, másrészt a másodosztályban jellemzően mindig mérséklődnek a bevételek. 

Fotó: MTIFotó: MTI

A beszámoló kiegészítő mellékletében szereplő részletes kimutatás is ezeket támasztja alá, gyakorlatilag minden kategóriában csökkenés mutatkozik előző évhez képest. Egyedüli kivétel a nem aktivált játékos játékjoga, itt 293,5 milliós bevételt szerepeltetnek az előző évi 171,5 millió után. A piaci lábon álló gazdálkodás szempontjából releváns jegyértékesítésből 100,9 millió forint folyt be a kasszába a korábbi 162 millió után.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.