Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Székely Sarolta Székely Sarolta

Bár harmadával nőtt a koronavírus-járvánnyal sújtott évben a Budapest Honvéd értékesítésből származó bevétele, ez kevés volt ahhoz, hogy elkerüljék az újabb tetemes veszteséget év végén. A tulajdonosok újabb pénzinjekcióval várják a fordulatot és a jelenlegi korlátozásokkal teli helyzet megváltozását. Lapunk megkeresésére azonban bizakodásuknak adtak hangot.

A kormány 2020-szal ellentétben nem változtatott az éves beszámolók május végi leadási határidején, ennek megfelelően az NBI-es focicsapatok sorra jelentetik meg a gazdasági beszámolóikat a saját honlapjukon. A Felcsút és a Mezőkövesd a számaik alapján meg sem érezték a koronavírus-járvány miatt felmerülő nehézségeket és nyereségesen tudtak működni, a Budapest Honvédról azonban ez nem jelenthető ki teljesen. De kezdjük a legelején! 

Az eredménybeszámoló első pár sora esetükben is örömre adhat okot, hiszen az értékesítésből származó bevételeik a zártkapus mérkőzések, kieső jegybevételek és gazdasági válság ellenére is harmadával tudott előző évhez képest növekedni és 1,29 milliárd forintot könyvelhettek el a korábbi 955 millió után. Azt azonban nehéz kiolvasni a kiegészítő mellékletekből, hogy pontosan minek is köszönhető a növekedés, mivel nem teljesen egyeznek meg az egyes kiemelt bevételi csoportok az előző évivel.

Fotó: MTIFotó: MTI

Az biztosnak tűnik, hogy vagyoni értékű jogok elszámolásából tettek szert a legnagyobb összegre, 863 millióra a korábbi 790 millió után. A többi kategóriát - mint például jegyértékesítés, hirdetésből származó bevételek stb. - illetően ezt azt írják: 

"További legnagyobb árbevételt hozó a reklámtevékenység és szponzorációs bevételek: 325 219 e Ft, valamint a TV és egyéb jogdíjak: 19 713 e Ft, a működési költségtérítés:18 412 e Ft, a jegy- és bérletértékesítés: 18 607 e Ft."

Jócskán megugrottak az egyéb bevételek is, 1,57 milliárd forint érkezett a kasszába a korábbi 1,11 milliárd után. Ennek közel kétharmada, 1,05 milliárd forint az, amit az Emberi Erőforrások Minisztériumától kapott a klub "kiemelt akadémiák részére folyósított támogatás" címén. Az MLSZ-től 316 millió, TAO címén pedig 106 millió érkezett 2020-ban. 

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.