1p

Az aminosavat gyártó cég múlt héten döntött a bezárásról, ami 120 munkavállalót érint.

2018. április végéig leállítja az aminosav termelését a kabai telephelyén a német Evonik - derül ki a társaság közleményéből. A múlt hét csütörtökön meghozott döntést az L-treonin aminosav piacán tapasztalható egyre intenzívebb és növekvő versennyel indokolták. Ilyen környezetben pedig az Evonik számára a folyamatos optimalizáció ellenére sem fenntartható a termelés Kabán. Az üzem leállítása összhangban van az aminosav üzletág vezető pozíciójának megőrzésére irányuló stratégiával - mondta dr. Auer Emmanuel, az Evonik takarmányozási üzletágának vezetője.

A kép illusztráció
A kép illusztráció

A közlemény szerint az Evonik szorosan együttműködik az Evonik Agroferm Zrt. üzemi tanácsával, a helyi önkormányzattal és a hatóságokkal a közelgő elbocsátások lehető legmegfelelőbb kezelése érdekében.

A kabai gyár a legutóbbi beszámoló szerint meglehetősen szép számokat hozott, hiszen több mint 14 milliárd forintnyi árbevételt realizáltak 2016-ban, amiből 840,5 milliós nyereség maradt. Ilyen jelentős forgalom mellett feltételezhetően a kabai költségvetés is jókora bevételtől eshet el a gyár bezárása miatt kieső iparűzési adóbevétel révén.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!