2018. április 3. 11:30
mfor.hu

Az aminosavat gyártó cég múlt héten döntött a bezárásról, ami 120 munkavállalót érint.

2018. április végéig leállítja az aminosav termelését a kabai telephelyén a német Evonik - derül ki a társaság közleményéből. A múlt hét csütörtökön meghozott döntést az L-treonin aminosav piacán tapasztalható egyre intenzívebb és növekvő versennyel indokolták. Ilyen környezetben pedig az Evonik számára a folyamatos optimalizáció ellenére sem fenntartható a termelés Kabán. Az üzem leállítása összhangban van az aminosav üzletág vezető pozíciójának megőrzésére irányuló stratégiával - mondta dr. Auer Emmanuel, az Evonik takarmányozási üzletágának vezetője.

A kép illusztráció A kép illusztráció

A közlemény szerint az Evonik szorosan együttműködik az Evonik Agroferm Zrt. üzemi tanácsával, a helyi önkormányzattal és a hatóságokkal a közelgő elbocsátások lehető legmegfelelőbb kezelése érdekében.

A kabai gyár a legutóbbi beszámoló szerint meglehetősen szép számokat hozott, hiszen több mint 14 milliárd forintnyi árbevételt realizáltak 2016-ban, amiből 840,5 milliós nyereség maradt. Ilyen jelentős forgalom mellett feltételezhetően a kabai költségvetés is jókora bevételtől eshet el a gyár bezárása miatt kieső iparűzési adóbevétel révén.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.