Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Székely Sarolta Székely Sarolta

Feltételezhetően az év eleji tulajdonosváltás is közrejátszhatott abban, hogy a cég, melyre a kormány a kínai vakcinák beszerzésére szerződött, jóval idő előtt leadta 2020-as éves beszámolóját. 

A nyilvánosságra hozott vakcinaszerződésekből derült ki közel két hónappal ezelőtt, hogy a kínai oltóanyag beszerzésében egy közvetítőcég is szerepet kapott. A Danubia Pharma Kft. főtevékenységét tekintve szakavatott piaci szereplőnek tűnik, gyógyszer, gyógyászati termékek nagykereskedelmével foglalkozik. 

A cég az elmúlt években egyre gyengébb számokat produkált: míg 2015-ben még 1,6 milliárdos árbevételt könyvelhetett el, addig 2019-ben már csak 362 milliósat, ami alig haladja meg az előző évi 358,4 millió forintot. Aztán jött a 2020-as év, amikor hirtelen a cég minden idők legjobb üzleti évét hozta össze a fennállása óta. 

Az Igazságügyi Minisztérium honlapján elérhető éves beszámoló szerint 2020-ban majdnem 10-szer több árbevételhez jutott a Danubia Pharma, 3,4 milliárd forinthoz az előző évi 362 millió után. A látványos növekedés nem a belföldi értékesítésnek köszönhető, hanem a külföldi piacoknak - derül ki a kiegészítő mellékletből. Míg a belföldi értékesítésből származó bevételek alakulása az előző évek tendenciáját követve tovább csökkent, 287 millióra 362-ről, addig a jelek szerint zsíros szerződéssel kecsegtető külföldi partnerrel sikerült megállapodnia a Danubia Pharmának. A 2019-es nulla forint után a 2020-as bevételeinek zöme külföldön értékesített termékek árbevétele; 3,1 milliárd forintot könyveltek el ilyen tevékenység nyomán. 

Mivel a kiegészítő melléklet ennél több részletet nem árul el a külföldi célországokról, sem termékkategóriákról, kérdéseinket múlt pénteken elküldtük a Danubia Pharmának és vezetőjének, Tuza Mátét is. Ám a több címre is elküldött megkereséseinkre cikkünk megjelenéséig nem érkezett válasz. 

Fotó: MTIFotó: MTI

A cégnél tavaly novemberben tulajdonosváltás volt, és most már azt is tudjuk, az előző évben rekord árbevételt értek el.

Ez a cikk az Mfor és a Privátbankár Prémium tartalma, csak a lap előfizetői olvashatják teljes terjedelmében.

Prémium tartalmainkhoz a következő lépések után férhet hozzá:

  1. Regisztráljon (adja meg emailcímét és jelszavát)
  2. Válasszon előfizetői csomagjaink közül
  3. Fizessen bankkártyájával

+1 Amennyiben megújuló havi csomagjaink közül választ, az első hónap csak 390 forint mindkét csomag esetében!

Regisztráció

Jelszó visszaállítás / jelszócsere

E-mailen elküldtük a jelszó visszaállításához szükséges információkat. Kérjük, ellenőrizze postafiókját!Még nem regisztrált? Regisztráció itt

Előfizetői csomagjainkról, az előfizetésről részletesen itt olvashat

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.