1p

A tavalyi év sem volt túl erős a hazai autópiacon, ám a január még ezt is alulmúlta.

Gyengén indította az évet az új autók magyarországi piaca - idézi a Világgazdaság a Datahouse adatait. Idén januárban 8088 új személyautót helyeztek forgalomba, 8,8 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban.

2020 januárjához képest 20 százalékos az elmaradás. Tavaly pedig egyetlen hónapban sem volt olyan alacsony a forgalomba helyezések száma, mint idén januárban.

Hosszú idő után először fordult elő, hogy nem a Suzuki helyezte forgalomba a legtöbb új személyautót, hanem a Toyota. A két gyártót a Ford követi az eladási listán - írta a Világgazdaság.

Miközben egyre kevesebb új autó kerül forgalomba, a használt járművek forgalma csúcsot döntött tavaly. Az is immár trendszerű, hogy a kínálat csökkenés az árak számottevő emelkedésével járt, a KSH adatai szerint 2021. decemberében az új autók ára egy év alatt 8,4 százalékkal nőtt, míg a használt járművek ára 7,2 százalékkal emelkedett.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!