<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Ez 81 százalékos növekedés a tavalyihoz képest.

Durva növekedésről számol be a 4iG keddi közleménye: az informatikai cég az első negyedévben 15,3 milliárd forintos árbevételt könyvelt el, ami 77 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. A vállalat nyeresége pedig 566 millió forint lett az év első három hónapjában, ez 81 százalékkal több, mint a tavaly január-márciusi időszakban. A 4iG pénzügyi és értékcsökkenési leírások előtti eredménye (EBITDA) pedig kevéssel meghaladta az 1 milliárd forintot, ami 74 százalékos növekedést jelent a csoport 2020 első negyedévi teljesítményhez képest.

illusztráció (MTI)illusztráció (MTI)

A dolgozói létszám az elmúlt év első negyedévéhez képest több mint 50 százalékkal, 917 főre növekedett, amit a 4iG szerint "elsősorban a vállalatvásárlások katalizáltak." Tehát leginkább azért lett több dolgozójuk, mert megvettek más cégeket. Ezt a stratégiát a jövőben is folytatni fogják, épp néhány hónapja jelentették be például, hogy előzetes, nem kötelező érvényű megállapodást kötöttek a DIGI Kft. felvásárlásáról.

A közlemény kiemeli, hogy a társaság stratégiáját az első negyedévben megvalósított eredményes kötvényaukció is támogatja, amelynek során a 4iG 15,45 milliárd forint forrást vont be az MNB Növekedési kötvényprogramjának segítségével.

A 4iG dübörgése tart már egy ideje, sorra nyerik a jól fizető állami megbízásokat, ezekről a korábbi cikkeink itt érhetők el. A társaság 2020-a egyébként rekordév volt, az igazgatóság április végén 2,212 milliárd forintos osztalék fizetéséről döntött. A 4iG elnök-vezérigazgatója Jászai Gellért, aki Mészáros Lőrinc korábbi üzletfeleként is ismert. Mészáros a tőzsdei cége révén tavaly nyárig ott is volt a 4iG tulajdonosai között.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.