<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A K&H elérte a karbonsemlegességet az év végére, ami azt jelenti, hogy a működéséből eredő károsanyag-kibocsátást teljes mértékben ellensúlyozza szén-dioxid-semlegesítő projektek támogatásával - közölte a pénzintézet.

A közleményben kiemelték: 2030-ra 80 százalékára csökkentik a szén-dioxid-kibocsátást a 2015. évihez képest, ami jelenleg 56 százalékon áll. A banknál folyamatban van az országos fiókhálózat energetikai korszerűsítése, illetve a hibrid autókra átállás az autóflottában, amely már több mint 200 ilyen autót számlál - ismertették.

Suba Levente, a bank fenntarthatósági programjának vezetője a közlemény szerint elmondta, hogy a károsanyag-kibocsátás ellensúlyozása érdekében pontosan meg kell ismerni a cég teljes karbonlábnyomát, ami rendkívül aprólékos és munkaigényes feladat. A belső mérés akkor lesz hiteles, ha azt külső cég is ellenőrzi - tette hozzá.

A közleményben  kitértek arra, hogy a bank a finanszírozási tevékenységét is a fenntarthatósági elvekhez igazítja. Így például idén beszüntette az új olaj- és gázlelőhelyek kiaknázását és a meglévők korszerűsítését célzó projektek finanszírozását, miközben minél nagyobb szerepet vállal a fenntartható beruházások támogatásában. A megújulóenergia-termelés területén megvalósuló fejlesztésekre idén mintegy 100 milliárd forint finanszírozást nyújtottak - olvasható a K&H közleményében.
 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.