<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A londoni elemzők masszív növekedést várnak az idei évben a cégcsoporttól, amit a DIGI tranzakció lezárása és a társaság régiós terjeszkedése tovább fokozhat.

Közzétette legfrissebb átfogó elemzését a 4iG teljesítményéről a londoni székhelyű elemzőház, az Edison Group. A társaság véleménye szerint a 4iG 2020-ban és 2021 első félévében egy sor akvizíciót lebonyolítva ütemesen hajtotta végre terveit, ami teljesen átformálja a cégcsoportot, írja a társaság közleményében.

Az Edison úgy látja, hogy a 4iG átalakulására további jelentős hatást gyakorolhat a magyarországi piacon meghatározó telekommunikációs szolgáltató, a DIGI felvásárlása. A londoni székhelyű nemzetközi befektetési tanácsadó szerint az elmúlt egy évben lezárt (TRC, INNObyte, DTSM, Rotors & Cams, Poli Computer PC, SpaceNET és Hungaro DigiTel), illetve folyamatban lévő akvizíciók megfelelő alapot biztosítanak a 4iG három pillérre (IT, távközlés és műholdas szolgáltatások, űripar) összpontosító stratégiájának megvalósításához.

(Illusztráció)(Illusztráció)

Az Edison a még nem lezárt felvásárlások hatásai nélkül számítva – a 2020-as eredmények, illetve az időközben végrehajtott akvizíciók miatt – harmadával emelte az idei csoportszintű bevételekre vonatkozó várakozásait.

A társaság szerint a 4iG bevételei 2021-ben elérhetik a 82,7 milliárd forintot, ami 44 százalékkal haladja meg az elmúlt évi szintet, miközben a cégcsoport EBIDTA-ja 8,9 milliárd forintra növekedhet. A DIGI mindehhez a tavalyi adatok alapján további 70 milliárd forintos árbevételt és 19 milliárdos EBIDTA-t adna hozzá, így az árbevétel 153 milliárd forintra, az EBIDTA pedig 28 milliárd forintra emelkedne.

Az elemzés szerint a 4iG részvényei mind a társaság jelenlegi teljesítményét, mind pedig pozitív kilátásait tekintve alulértékeltek, és a régiós átlaghoz képest 40 százalékos diszkonton forognak a budapesti börzén.

Az Edison nettó jelenérték számításai alapján a részvényárfolyam fair értéke 1237 forint volna részvényenként.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.