1p

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezetése a lezárt tavalyi év eredményei alapján úgy döntött, hogy bruttó 1 090 000 forintos "eredményrészesedési kifizetést" biztosít a kecskeméti Mercedes-Benz gyár aktív dolgozói számára.

Ezt az egyszeri összeget a márciusi bérrel együtt, április elején fizetik ki, derül ki a cég közleményéből.

A vállalat tavaly óta dolgozóinak közvetlen részesedést biztosít a vállalat sikereiből, "ezzel is megköszönve az elmúlt évben nyújtott kiemelkedő teljesítményüket".

Plusz egymillió húsvétra: örülhetnek a kecskeméti gyár dolgozói. Fotó: MTI/Ujvári Sándor
Plusz egymillió húsvétra: örülhetnek a kecskeméti gyár dolgozói. Fotó: MTI/Ujvári Sándor

A szakszervezetekkel kötött megállapodás értelmében az összeg mértékét a kecskeméti vezetőség által meghatározott helyi mérőszámok is alakítják. Ezek mindegyike "pozitívan befolyásolta a kifizetendő összeg alakulását".

A kifizetendő összeg várható mértékét az idén február 22-én közölt, 2023-ra vonatkozó csoportszintű pénzügyi eredmény alapján határozták meg.

A gyár vezetősége egyúttal köszönetet mondott a dolgozóknak és kiemelte, hogy a gyár sikerének alapjait közösen, csapatként fektették le.

A kecskeméti Mercedes-Benz gyár mintegy 4500 főt foglalkoztat, és tavaly több mint 174 000 járművet gyártott. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!