Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Arról azonban Balog Ádámnak, a három érintett bank - Budapest Bank, Takarékbank, MKB - közül az utóbbi vezetőjének nincs tudomása, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) már meg is adta volna az engedélyt. Mindenesetre azt valószínűsítette, hogy ez nem fog sok időbe telni.

Ezt lapunk kérdésére Balog Ádám azon a sajtótájékoztatón közölte, amelyen bejelentették: az MKB Bank 2016. január 1-jén kezdődött szerkezetátalakítása 2019. december 31-én befejeződött.

A szanálási eljárás indulásakor az MKB vállalta az átfogó szerkezetátalakítási terv végrehajtását, az állami támogatásból eredő versenytorzító hatások korlátozását, valamint a hosszú távú életképesség biztosítását célzó kötelezettségvállalási keretrendszer teljesítését.

Óriási nem termelő állománya volt az MKB-nak, magas költség mellett, ezért az volt a cél, hogy egy kisebb, hatékonyabb bank legyen, kisebb mérlegfőösszeggel, létszámmal, fiókhálózattal, marketing-kiadással - idézte fel Nyemcsok János, az EU-vállalások teljesítéséért felelős vezérigazgató-helyettes.

Ez sikerült is, a nem teljesítő hitelek állománya például a 2015-ös 263 milliárd forintról 2020 első negyedévének végére 41,5 milliárdra csökkent. Mint ahogy az a vállalás is teljesült, hogy a mérlegfőösszeget több mint 2100 milliárdról 1830 milliárd alá kellett vinni négy év alatt.  

A 17 pontos kötelezettségvállalás folyamatos teljesítésével párhuzamosan az MKB Pénzügyi Csoport megerősítette a kockázatkezelését, fokozta eredménytermelő képességét, költséghatékonyabbá tette szervezetét és fiókhálózatát, új digitális stratégiát alkotott és hajt végre, továbbá a részvényeit napra pontosan egy éve bevezette a Budapesti Értéktőzsdére - emelték ki a bank vezetői. Hozzátéve: a prudensen működő, kiemelkedő tőke- és likviditási tartalékokkal rendelkező, válságálló intézménnyé fejlesztett MKB Bank évről évre javuló teljesítményt mutatva, mint arról beszámoltunk, rekordnyereséggel zárta a 2019-es évet.

Kérdésre válaszolva Balog Ádám elmondta, hogy a koronavírus-járvány ellenére az MKB nyereséges lehet 2020-ban. Lapunk érdeklődésére pedig kijelentette, már beadták az MNB-hez a Magyar Bankholding Zrt. alapítási kérelmét, amely a Budapest Bank, az MKB és a Takarékbank egyesülését lesz majd hivatott előkészíteni.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.