2020. január 21. 11:00

Kiírták a közbeszerzést a Postás Sport Egyesület tornaakadémiájára, a megrendelés alapján pedig egy nagyon modern épület terveit várják a pályázóktól. Az egyesület elnöke Vörös József, a felcsúti mágnás ügyvédje.

Tavaly december végén megjelent a pályázat a Postás Sport Egyesület tornaakadémiájának megtervezésére. Az újabb sportakadémia ügyét még 2019. márciusában karolta fel a kormány, egy akkori rendeletben támogatták a felépítését, a projekt előkészítésével Kásler Miklós, emberi erőforrás minisztert és a Nemzeti Sportközpontokat bízták meg, a megvalósítása pedig a Beruházási Ügynökség feladata lett. Az előkészítési fázis végrehajtására 2019. december 31-ig adott időt a kormány, és meghatározta, hogy az első kapavágás előtti munkákat 

418,4 millió forintból kell megvalósítani.

A projekt kapcsán érdekesség, hogy a Postás SE elnöke Vörös József, Mészáros Lőrinc ügyvédje, aki 2017-ben érkezett a klubhoz, hogy kirángassa a gödörből a régóta küszködő sportegyesületet. Ez nem sikerült, sőt, érkeztével csak a bajból lett több - erről bővebben itt írtunk. Most azonban fordulhat a kocka, és beérhet Vörös munkájának a gyümölcse, méghozzá elég látványosan, legalábbis, ami a sporttelepet illeti.

A Postás Sporttelep (Forrás: magyarfutball.hu) A Postás Sporttelep (Forrás: magyarfutball.hu)

Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszeren olvasható hirdetmény alapján ugyanis most már az is tiszta, hogyan képzeli el a Nemzeti Sportközpontok a Budapesti Nemzeti Tornasport Akadémiát. Elég impozáns épületet szeretnének látni majd a végén, mert a kiírás szerint a nagy belmagasságú fő objektumot 

35 métert is meghaladó fesztávú acélszerkezetekkel kell tervezni, és olyan függönyfalakkal, melyek 45 méternél hosszabb egybefüggő
üvegfelületekkel rendelkeznek.

Mindezt a "belső átláthatóságért", illetve, hogy az egész természetes fényben fürödhessen. Vagyis valamiféle óriási üvegkalitkát kell megálmodniuk majd a pályázóknak, melyben a fiatal sportolók nevelődhetnek.

Az egész tornaakadémia része lesz még egy 40 fős kollégium, egy étterem, egy 302 férőhelyes mélygarázs, egy nagy műfüves pálya lelátóval és a négy kis méretű műfüves futballpálya.

A hirdetmény szerint nagyjából az egész rendelkezésre álló telket ledózerolják, és közel nulláról építik újjá, mert annyira leromlott az állapota, hogy utánpótlás-nevelésre már nem alkalmas. A beruházás első ütemében a meglévő tornacsarnok és a hozzá kapcsolódó öltözőn kívül az összes épületet és pályát lebontják, ügyelve a megmaradó épület közműellátottságának további folyamatos biztosítására. A tervezés során fő szempont, hogy a munkálatok folyamán a torna szakosztály számára folyamatosan biztosítsák az edzési lehetőséget. 

A komplexum tervezett üzemelési ideje minimum 50 év. A nyílt eljáráson február 13. délután egyig lehet pályázni. A korábbi kormányrendelet szerint az előkészítésről Káslernek 2020. február 29-ig kell beszámolnia a kormánynak, és ugyanez a határideje annak is, hogy kidolgozza az akadémia üzemeltetésének jogi feltételeit, különös tekintettel az állami tulajdonban lévő létesítmény üzemeltetéséhez szükséges szerződés tekintetében.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.