Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
Tiszai Balázs Tiszai Balázs

Kiírták a közbeszerzést a Postás Sport Egyesület tornaakadémiájára, a megrendelés alapján pedig egy nagyon modern épület terveit várják a pályázóktól. Az egyesület elnöke Vörös József, a felcsúti mágnás ügyvédje.

Tavaly december végén megjelent a pályázat a Postás Sport Egyesület tornaakadémiájának megtervezésére. Az újabb sportakadémia ügyét még 2019. márciusában karolta fel a kormány, egy akkori rendeletben támogatták a felépítését, a projekt előkészítésével Kásler Miklós, emberi erőforrás minisztert és a Nemzeti Sportközpontokat bízták meg, a megvalósítása pedig a Beruházási Ügynökség feladata lett. Az előkészítési fázis végrehajtására 2019. december 31-ig adott időt a kormány, és meghatározta, hogy az első kapavágás előtti munkákat 

418,4 millió forintból kell megvalósítani.

A projekt kapcsán érdekesség, hogy a Postás SE elnöke Vörös József, Mészáros Lőrinc ügyvédje, aki 2017-ben érkezett a klubhoz, hogy kirángassa a gödörből a régóta küszködő sportegyesületet. Ez nem sikerült, sőt, érkeztével csak a bajból lett több - erről bővebben itt írtunk. Most azonban fordulhat a kocka, és beérhet Vörös munkájának a gyümölcse, méghozzá elég látványosan, legalábbis, ami a sporttelepet illeti.

A Postás Sporttelep (Forrás: magyarfutball.hu)A Postás Sporttelep (Forrás: magyarfutball.hu)

Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszeren olvasható hirdetmény alapján ugyanis most már az is tiszta, hogyan képzeli el a Nemzeti Sportközpontok a Budapesti Nemzeti Tornasport Akadémiát. Elég impozáns épületet szeretnének látni majd a végén, mert a kiírás szerint a nagy belmagasságú fő objektumot 

35 métert is meghaladó fesztávú acélszerkezetekkel kell tervezni, és olyan függönyfalakkal, melyek 45 méternél hosszabb egybefüggő
üvegfelületekkel rendelkeznek.

Mindezt a "belső átláthatóságért", illetve, hogy az egész természetes fényben fürödhessen. Vagyis valamiféle óriási üvegkalitkát kell megálmodniuk majd a pályázóknak, melyben a fiatal sportolók nevelődhetnek.

Az egész tornaakadémia része lesz még egy 40 fős kollégium, egy étterem, egy 302 férőhelyes mélygarázs, egy nagy műfüves pálya lelátóval és a négy kis méretű műfüves futballpálya.

A hirdetmény szerint nagyjából az egész rendelkezésre álló telket ledózerolják, és közel nulláról építik újjá, mert annyira leromlott az állapota, hogy utánpótlás-nevelésre már nem alkalmas. A beruházás első ütemében a meglévő tornacsarnok és a hozzá kapcsolódó öltözőn kívül az összes épületet és pályát lebontják, ügyelve a megmaradó épület közműellátottságának további folyamatos biztosítására. A tervezés során fő szempont, hogy a munkálatok folyamán a torna szakosztály számára folyamatosan biztosítsák az edzési lehetőséget. 

A komplexum tervezett üzemelési ideje minimum 50 év. A nyílt eljáráson február 13. délután egyig lehet pályázni. A korábbi kormányrendelet szerint az előkészítésről Káslernek 2020. február 29-ig kell beszámolnia a kormánynak, és ugyanez a határideje annak is, hogy kidolgozza az akadémia üzemeltetésének jogi feltételeit, különös tekintettel az állami tulajdonban lévő létesítmény üzemeltetéséhez szükséges szerződés tekintetében.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.