TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Kiírták a közbeszerzést a Postás Sport Egyesület tornaakadémiájára, a megrendelés alapján pedig egy nagyon modern épület terveit várják a pályázóktól. Az egyesület elnöke Vörös József, a felcsúti mágnás ügyvédje.

Tavaly december végén megjelent a pályázat a Postás Sport Egyesület tornaakadémiájának megtervezésére. Az újabb sportakadémia ügyét még 2019. márciusában karolta fel a kormány, egy akkori rendeletben támogatták a felépítését, a projekt előkészítésével Kásler Miklós, emberi erőforrás minisztert és a Nemzeti Sportközpontokat bízták meg, a megvalósítása pedig a Beruházási Ügynökség feladata lett. Az előkészítési fázis végrehajtására 2019. december 31-ig adott időt a kormány, és meghatározta, hogy az első kapavágás előtti munkákat 

418,4 millió forintból kell megvalósítani.

A projekt kapcsán érdekesség, hogy a Postás SE elnöke Vörös József, Mészáros Lőrinc ügyvédje, aki 2017-ben érkezett a klubhoz, hogy kirángassa a gödörből a régóta küszködő sportegyesületet. Ez nem sikerült, sőt, érkeztével csak a bajból lett több - erről bővebben itt írtunk. Most azonban fordulhat a kocka, és beérhet Vörös munkájának a gyümölcse, méghozzá elég látványosan, legalábbis, ami a sporttelepet illeti.

A Postás Sporttelep (Forrás: magyarfutball.hu) A Postás Sporttelep (Forrás: magyarfutball.hu)

Az Elektronikus Közbeszerzési Rendszeren olvasható hirdetmény alapján ugyanis most már az is tiszta, hogyan képzeli el a Nemzeti Sportközpontok a Budapesti Nemzeti Tornasport Akadémiát. Elég impozáns épületet szeretnének látni majd a végén, mert a kiírás szerint a nagy belmagasságú fő objektumot 

35 métert is meghaladó fesztávú acélszerkezetekkel kell tervezni, és olyan függönyfalakkal, melyek 45 méternél hosszabb egybefüggő
üvegfelületekkel rendelkeznek.

Mindezt a "belső átláthatóságért", illetve, hogy az egész természetes fényben fürödhessen. Vagyis valamiféle óriási üvegkalitkát kell megálmodniuk majd a pályázóknak, melyben a fiatal sportolók nevelődhetnek.

Az egész tornaakadémia része lesz még egy 40 fős kollégium, egy étterem, egy 302 férőhelyes mélygarázs, egy nagy műfüves pálya lelátóval és a négy kis méretű műfüves futballpálya.

A hirdetmény szerint nagyjából az egész rendelkezésre álló telket ledózerolják, és közel nulláról építik újjá, mert annyira leromlott az állapota, hogy utánpótlás-nevelésre már nem alkalmas. A beruházás első ütemében a meglévő tornacsarnok és a hozzá kapcsolódó öltözőn kívül az összes épületet és pályát lebontják, ügyelve a megmaradó épület közműellátottságának további folyamatos biztosítására. A tervezés során fő szempont, hogy a munkálatok folyamán a torna szakosztály számára folyamatosan biztosítsák az edzési lehetőséget. 

A komplexum tervezett üzemelési ideje minimum 50 év. A nyílt eljáráson február 13. délután egyig lehet pályázni. A korábbi kormányrendelet szerint az előkészítésről Káslernek 2020. február 29-ig kell beszámolnia a kormánynak, és ugyanez a határideje annak is, hogy kidolgozza az akadémia üzemeltetésének jogi feltételeit, különös tekintettel az állami tulajdonban lévő létesítmény üzemeltetéséhez szükséges szerződés tekintetében.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.