<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
5p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

Annak érdekében, hogy könnyedén eligazodjunk az ajánlatok közt és megtaláljuk a számunkra legkézenfekvőbb megoldást, a Grantis nyugdíjbiztosítás útmutató egy remek támpontot jelent. Egyáltalán nem egyszerű ugyanis kiválasztani azt a megtakarítási formát, amivel szavatolhatjuk időskori anyagi biztonságunkat. Erre azonban mindenképp szükség van, hisz a demográfiai változásoknak köszönhetően az állami nyugdíjrendszer is egyre instabilabb lábakon áll. Nem kell pesszimistának lennünk ahhoz, hogy belássuk, a ma aktívan dolgozók nagy része már nem fog olyan volumenű ellátást kapni, amiből a megszokott életszínvonalát fenn tudja tartani. A piacon elérhető termékek száma ugyanakkor igen magas, ráadásul a magánnyugdíjpénztárak kálváriája miatt sokan bizalmatlanokká is váltak a ezekkel a megtakarítási formákkal szemben. 

A Grantis nyugdíjbiztosítás útmutató szerencsére minden felmerülő kérdésünkre és aggályunkra választ ad, megkönnyítve ezzel a döntésünket.

Az ideális konstrukció megválasztása kardinális kérdés

Az időskori megtakarítások legfőbb előnye, hogy a rendelkezésünkre álló futamidő kiemelkedően hosszú. Ezáltal nem feltétlenül kell nagy összegekben gondolkoznunk, hisz az évtizedek alatt még úgy is tetemes vagyont halmozhatunk fel, ha csak a bevételeink pár százalékát tesszük félre havonta. Ugyanakkor a nagy távlat egyben hátrányt is jelenthet, hiszen a siker érdekében kitartóan és elszántan kell hozzáállnunk a befektetéshez. A Grantis nyugdíjbiztosítás útmutató információiból is egyértelműen kiderül, miszerint a időszakosan magas hozamnál jóval lényegesebb a rendszeres megtakarítás. Ma azonban már több mint 50 különféle konstrukció érhető el a piacon és bármelyik mellett is tesszük le a voksunkat, utána még az is sorsdöntő, hogy milyen eszközalapot választunk pénzünknek. Önállóan, külső segítség nélkül ez egy roppant összetett feladat, ami pedig ennél is nagyobb gond, hogy a tapasztalatok szerint, amennyiben nem a megfelelő megoldást választjuk, akkor jó eséllyel pár éven belül felbontjuk a megtakarítást. A Grantis nyugdíjbiztosítás útmutató egy remek alapot nyújt az induláshoz, ám ha biztosra akarunk menni, akkor kérjük ki személyes tanácsadó segítségét, aki tapasztalatainak köszönhetően megtalálja az egyéni preferenciáinknak legoptimálisabb csomagot.

Futamidő és rendszeres megtakarítás - a két legfontosabb kritérium

Egy időskori megtakarítási forma esetében a leggyakoribb dilemmát a havonta fizetendő összeg, illetve az elköteleződés tényleges hossza okozza. A Grantis nyugdíjbiztosítás útmutató segítségével könnyedén átláthatjuk, miért is olyan fontos, hogy ezeket kérdéseket még a szerződéskötés előtt alaposan letisztázzuk. Ezeknek a befektetéseknek a kulcsa ugyanis épp az, miszerint egy olyan havi kiadással, ami kényelemesen belefér a költségvetésünkbe, évtizedes távlatban gondolkodva, jelentős tőkét halmozunk fel. Már a konstrukció feltételei is erre ösztönöznek, hiszen az első pár évben még magasabb költségekkel számolhatunk, utána azonban már jóval gyorsabban gyarapodik pénzünk. Emellett a hozamot 10 év elteltével már nem terheli kamatadó, sőt, a hűségbónusz rendszernek köszönhetően minél kitartóbbak vagyunk, annál jobban gyarapszik a számlánkon lévő összeg. Az egyik legnagyobb előnyt mégis az adójóváírás jelenti, befizetésink 20 százalékát (maximum évi 130 ezer forintot) ugyanis visszaigényelhetjük személyi jövedelemadónkból. Ezekből a feltételekből és a Grantis nyugdíjbiztosítás útmutató információiból is egyértelműen látszik, hogy akkor járunk a legjobban, ha hosszú futamidőre tervezünk és a törlesztőrészletet úgy határozzuk meg, hogy annak befizetése semmilyen körülmények között ne jelentsen problémát.

Grantis nyugdíjbiztosítás útmutató - segítség lépésről lépésre

Amikor a számunkra legoptimálisabb szolgáltatást keressük, akkor számtalan tényezőt figyelembe kell vennünk. A céljainknak és élethelyzetünknek leginkább megfelelő biztosítás kiválasztásában épp ezért óriási könnyebbséget jelent a szakértői tanácsadás. Ugyanakkor bizonyos szempontok fontosságára még ilyenkor is kiemelt hangsúlyt kell fektetnünk. Az egyik ilyen a lehetséges hozam és a futamidő alatt felmerülő költségek mértéke. Lényeges, hogy ezek az összegek összhangban legyenek az elképzeléseinkkel, lévén csak így leszünk hosszú távon elégedettek. Figyeljünk arra is, miszerint milyen feltételekkel juthatunk idő előtt pénzünkhöz. Tudniillik bármikor bekövetkezhet egy olyan nem várt esemény, ami miatt fel kell bontanunk megtakarításunkat. Ugyancsak kardinális kérdés, hogy a konstrukció milyen kritériumok alapján módosítható. Szerződéskötés előtt érdemes tájékozódni a kiegészítő biztosítások, illetve az elérhető hűségbónuszok lehetőségeiről is. Megannyi kérdést kell tehát tisztázni, szerencsére a Grantis nyugdíjbiztosítás útmutató és a független szakértők útmutatásai ebben hatalmas segítséget jelentenek, így mindenképpen éljünk ezekkel. Egy rosszul megválasztott csomaggal ugyanis rengeteget veszíthetünk, így soha nem érdemes kockáztatnunk.