TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A külügyhöz tartozó MANEVI 5 milliárd forintos tőkeemelést kap, a külföldi ingatlanok felvásárlására feljogosított alapítványuk pedig 600 millió forintot kap az induláshoz.

A kedden éjszaka megjelent Magyar Közlönyben olvasható kormányhatározat arról rendelkezik: a  Külgazdasági és Külügyminisztérium tulajdonosi joggyakorlása alatt álló MANEVI Zrt.-t 5 milliárd forintos tőkeemeléshez juttatják. A pénz forrása a költségvetésben a Külgazdasági és Külügyminisztérium fejezetében található Határon túli gazdaságfejlesztő programok támogatása jogcímcsoport. A MANEVI saját tőkéje egy korábbi állami injekciónak köszönhetően már eddig is 10,5 milliárd forint fölött volt.  Bemutatkozása szerint eredetileg nemesfém tárgyak, termékek hitelesítésével és nemesfémtartalmuk tanúsításával foglalkozott, de fő profilja jelenleg, hogy a külügy különféle projektjeit előkészítse és végrehajtsa, amelynek keretében tranzakciós és vagyonhasznosítási feladatokat lát el.

Fotó: Őry Gábor/Privátbankár.hu Fotó: Őry Gábor/Privátbankár.hu

Ezzel együtt életet lehelnek a  Közép-európai Épített Örökség Megőrző Alapítványba is. A külügyhöz tartozó, idén nyáron megalapított alapítvány indulásakor már megkapta a most tőkeemelésben részesülő MANEVI Zrt. valamint a Comitatus-Energia Zrt. részvényeit is, a friss kormányhatározat pedig az alapításhoz szükséges 600 millió forint rendelkezésre bocsátására hívja fel Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert. 

A Közlönyben most bejelentett, összesen 5,6 milliárd forint közpénzt érintő lépések célját a kormányhatározatban csak nagvonalakban nevezik meg: ez pedig a határon túli gazdaságfejlesztési és nemzetpolitikai célok hatékony megvalósítása. Ahogy arról az alapítvány júniusi alapításakor beszámoltunk: arra van felhatalmazásuk, hogy bármilyen magyar vonatkozással rendelkező ingatlant megszerezhessenek Közép-Európában. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.