<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hivatalosan költséghatékonysági okok, a szegmensen belül rejlő szinergiák kiaknázása, a párhuzamosságok megszüntetése, valamint a racionális és költséghatékony működés elősegítése az indoklás a társaságok összeolvasztására.

Az Opus Global Nyrt. és a Status Energy Kft. 50-50 százalékos tulajdonát képező Opus Titász Áramhálózati Zrt. és az Opus Tigáz Gázhálózati Zrt., valamint az Opus Global és a Status Energy Magántőkealap (melyet az Opus Global Befektetési Alapkezelő Zrt. menedzsel) tulajdonát képező Optesz Opus Energetikai Támogató Zrt. igazgatóságai előkészítették az energetikai társaságok átalakítását a társaságok beolvadásos kiválásával - tette közzé az Opus a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A beolvadásos kiválás során az Opus Tigáz és az Opus Titász fennmaradnak és a részvényeseik döntésüknek megfelelően a társaságok vagyonának egy részével az Optesz Opus Zrt.-hez, mint átvevő jogutód társasághoz csatlakozhatnak.

A beolvadásos kiválás a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak a cégjogi eseményeket előzetesen jóváhagyó határozatától és a társaságok közgyűlésének jóváhagyásától függ. A társaságok közgyűléseinek ez irányú döntéséről folyamatosan értesíteni fogjuk a részvényeseket.

Az Opus Csoport Energetika szegmensén belül a beolvadásos kiválást gazdasági és költséghatékonysági okokból, a szegmensen belül rejlő szinergiák kiaknázása, a párhuzamosságok megszüntetése, valamint a racionális és költséghatékony működés elősegítése érdekében készítették elő, mely eredményeként az Optesz Opus megkezdheti azon támogató tevékenységét, amely valamennyi érintett társaság eredményességének és a működési hatékonyságának növelését segíti elő - áll az Opus Global közleményében.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.