2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Szervezetfejlesztés a feladat 25 milliárd forintért cserébe.

 

Összesen 25 milliárd forintos, szervezetfejlesztésre vonatkozó megbízást kapott két Balásy Gyuláshoz köthető cég, a p2m Informatika Kft. és a p2m Consulting Kft a Nemzeti Kommunikációs Hivataltól (NKOH) – derítette ki az RTL. Szabad Tamás, aki még a Lounge Consulting Bt.-ben volt üzlettársa Balásynak, mindkét cégben tulajdonos - írta a hvg.

A tévécsatorna szerint a két cég korábban már elnyert egy 30 milliárdos közbeszerzési keretszerződést az NKOH-tól, szintén szervezetfejlesztési feladatokra. Most egy tavaly év végén kiírt tenderen nyertek, ez az elbírálásról szóló dokumentumból derül ki az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben. Eszerint a február 6-án aláírt szerződést több mint 2 hónap után sem töltötték fel.

A közbeszerzésen a győzteseken kívül mindössze két cég, a Consact Minőségfejlesztési és Vezetési Tanácsadó Kft. és a Teqtos Kft. indult. Utóbbi még az előző, 30 milliárdos tender idején erőforrásnyújtó szervezetként támogatta a két p2m-céget - írta a portál.

Az RTL hozzáfűzte:

"az utóbbi hetekben újra előtérbe kerültek azok a sokmilliárdos keretmegállapodások, amelyeket a Nemzeti Kommunikációs Hivatal köt egyes feladatok központi ellátására. 2015-től minden állami szerv a hivatalon keresztül tud bármiféle kommunikációs szolgáltatást megrendelni. Ezt azonban nem úgy kell elképzelni, hogy a hivatal nekiáll reklámhelyeket vásárolni vagy kreatív koncepciókon dolgozni, a munkát kiszervezik, hatalmas, több tízmilliárdos – gyakran többször újratölthető –, így akár évekre szóló keretszerződéseket pályáztatnak meg, majd a nyertes(ek)től megrendelik azokat a munkákat, amelyekre az állami szervek igényt tartanak."

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!