2p

Sarka Kata férje, Bessenyei István Netrise Hungary Kft.-je több mint 2,5 milliárd forint osztalékot fizetett ki tulajdonosának. Ez a vállalkozás adja ki a Femcafé nevű női online magazint is.

Jól tejel a Femcafé. Fotó: Facebook
Jól tejel a Femcafé. Fotó: Facebook

Több mint három hónappal a határidő után, szeptember 15-én adta le az Igazságügyi Minisztériumhoz a tavalyi évre szóló beszámolóját Sarka Kata férjének, Bessenyei Istvánnak a Femcafét kiadó cége, a Netrise Hungary Kft. Ebben a Media1 cikke szerint az szerepel, hogy a 21 főt foglalkoztató cég 3 milliárd 355 millió forint bevétel mellett 2 milliárd 541 millió forint adózott eredményt tüntet fel, ami – írják – a négyszerese a tavalyinak. Bessenyei az idei profit mellett az előző évek nyereségéből is felhasználva

2 milliárd 572 millió forint osztalékot szavazott meg saját magának.

Sarka Kata jó barátnőjével, Rogán Antal propagandaminiszter exfeleségével, Rogán-Gaál Cecíliával közösen tulajdonolja a Nakama & Partners Kft.-t, melyből tavaly 12 millió forint osztalékot vettek fel.

A két asszonynak ennél jóval több jutott a konyhapénzbe az egyébként alig kattintott TWN-t kiadó Top News Hungary Kft.-ből: az 1,36 milliárd forintnyi profitból 1,1 milliárdot ki is fizettek maguknak.

A NER nagyasszonyainak tavalyi év után felvett osztalékait ebben a cikkünkben gyűjtöttük össze:

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!