TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Jogsértően járt el a Nemzeti Sportközpontok, amikor egy hiányosan benyújtott dokumentumra azt mondta, azt nem nyújtotta be az ajánlatkérő, emiatt érvénytelenítette az ajánlatát.

Tavaly év végén írt ki közbeszerzési eljárást a Nemzeti Sportközpontok a Szegedi Olimpiai Központban lévő VIP épület, céltorony felújítására - a projekt értéke több mint félmilliárd forint. Az ajánlatokat február közepéig várták, ám a mai napig nem hirdettek eredményt, mivel az egyik ajánlattevő, a szegedi HÉB Hungária Építő és Befektetési Kft. jogorvoslati kérelemmel fordult a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz.

A bizottság a vizsgálat végén helyt adott a Kft. kérelmének és megállapította, hogy a Nemzeti Sportközpontok súlyosan jogsértő módon járt el, amikor nem tényszerűen állította azt, hogy a HÉB Kft. nem csatolta az egyik szükséges nyilatkozatot. Az ajánlata mellett benyújtotta azt a dokumentumot is, a probléma az volt, hogy hiányzott róla egy aláírás. A hiányzó aláírás miatt pedig - holott minden más elemében kifogástalan volt a nyilatkozat - érvénytelennek minősítette a Nemzeti Sportközpontok a HÉB ajánlatát.

Szegedi Olimpiai Központ (Fotó: mnsk.hu) Szegedi Olimpiai Központ (Fotó: mnsk.hu)

A Döntőbizottság megállapítása szerint a hiánypótlás elrendelésével a probléma orvosolható lett volna, az ajánlatkérő pedig ezen a ponton is jogsértően járt el. Hiánypótlást ugyanis nem kért a HÉB-től.

Mindezek fényében a Döntőbizottság megsemmisítette a HÉB ajánlatának érvénytelenségéről hozott, illetve az ezt követő valamennyi döntést és 2 millió forint bírságot szabott ki a Sportközpontokra. Emellett fizetnie kell még a HÉB számára 300 ezer forintot, ami lényegében az igazgatási szolgáltatási díj azon része, ami a Döntőbizottsághoz kerül. Ezen felül a Nemzeti Sportközpontoknak még 2 526 833 forintot kell fizetnie a Kft. számára igazgatási szolgáltatási díj visszautalása címén.

Az eljárás bontási jegyzőkönyve egyelőre még nem érhető el a közbeszerzési hatóság oldalain, a határozat alapján viszont valószínűsíthető, hogy az 565 millió forintos munkára a HÉB Kft. mellett

  • a nyíregyházi Kelet-Út Kft.
  • és a szegedi székhelyű Globál 21 Kft. nyújtott be ajánlatot.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.