<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A hírt maga a cég jelentette be, melynek hatására a társaság papírjai mélyrepülésbe kezdtek a New York-i tőzsdén. 

A Facebooknál az elmúlt napokban vették észre, hogy van egy biztonsági rés a rendszerükben, amin keresztül ismeretlenek ellophatták a felhasználók adatait. A hekkerek a "nézet funkciónál" lévő hibát használták ki (ennek segítségével tudjuk ismeretlenként átnézni a profilunkat). Ennek köszönhetően szerezték meg a hekkerek a token-kódokat, aminek segítségével átvették az irányítást a fiókok felett. 

A cég közlése szerint a hibát kijavították a token-kódok helyreállításával, sőt az 50 millió érintett mellett biztonsági okokból még 40 millió felhasználónál megtették ugyanezt. Ha esetleg az elmúlt napokban olyan üzenettel találkozott, hogy "a munkamenet ideje lejárt", az ennek a folyamatnak köszönhető. A Facebook a támadásról értesítette az FBI-t is. 

A hírre mélyrepülésbe kezdtek a cég papírjai a New York-i tőzsdén, cikkünk írásakor 5 százaléknál is nagyobb mínuszban voltak a részvények. 

Forrás: BloombergForrás: Bloomberg

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.