TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában
mfor.hu

Május harmadika emlékezteti a kormányokat arra, hogy elkötelezettnek kell maradniuk a sajtó szabadsága iránt, és egyúttal alkalmat ad arra a médiában dolgozók számára, hogy gondolkozzanak a sajtószabadság és szakmai etika kérdésein. Ugyanilyen fontos, hogy a sajtószabadság világnapja a média támogatásának napja is, mert a médiát fenyegeti a sajtószabadság korlátozása vagy megszüntetése. És ezen a napon emlékezünk azokra az újságíró kollégákra, akik életüket vesztették a sztorijukon dolgozva - emlékezik meg az UNESCO a nemzetközi sajtószabadság napjáról.

Audrey Azoulay, az UNESCO főigazgatója üzenetében úgy fogalmazott, hogy a koronavírus okozta bizonytalanság és aggódás közepette a szabad információ segít minket szembenézni, megérteni, gondolkodni és végül túljutni a válságon. Az információ, a közvélemény tájékoztatása ebben a helyzetben életbevágóan fontos.

Ezért az ENSZ összes szervezete két közös kampányt kezdeményez  a pletykák és a dezinformáció „infodémiája” leküzdése érdekében, amely súlyosbítja a járványt és emberek életét veszélyezteti. A probléma felszámolása érdekében két nagyméretű közösségi médiakampány indít: az egyik az Együtt a tényekért, a tudományért és a szolidaritásért, a másik a Ne terjessz virálisan! E két kezdeményezés sikeréért az UNESCO létrehozott egy COVID 19 online központot a média számára, amely segíti az újságírók munkáját a járvánnyal kapcsolatos téves információk nyomon követését, valamint hatékonyan és megbízhatóan segíti a válságról szóló tudósításokat a félelem és részrehajlás nélküli újságírást is.

Válságban van a legnagyobb szükség a minőségi újságírásra

Újságírás félelem és részrehajlás nélkül - ez a címe a Lapkiadók Világszövetsége (a WAN-IFRA) szerkesztőségi cikkének is, amelyben az UNESCO által indított kampányok támogatásáról írnak.

A minőségi újságírás pont ezekre az időkre való: a jó újságírók révén maradhatnak vezetőink és ígéreteik számonkérhetőek, politikájuk ellenőrizhető. 

A sajtószabadság világnapján ezt kell megünnepelnünk, elismerve a médiában dolgozók munkáját amellyel a napi szabad információáramlást lehetővé teszik, remélve, hogy a független média pénzügyi túlélése segít minket elvezetni a jobb idők elérkeztéig. Vitathatatlan, hogy válság idején az újságírás fontosabb, mint valaha. A koronavírus-járvány során a független sajtóra hárul, hogy biztosítsa az alátámasztott, pontos és minden bizonnyal életmentő információkat, főleg azokban az országokban, ahol a kormány nem volt a helyzet magaslatán vagy a járvánnyal szembeni védekezés volt elégtelen.

A független újságírás létfontosságú minden egyes nap, mindenki számára. Mindegy, hogy globális katasztrófával nézünk szembe vagy helyi ügyek miatt aggódunk, a média közérdek megfogalmazásában játszott szerepe lényeges a tekintetben, hogy hogyan értjük meg a világunkat és hozunk döntéseket.

A válság rávilágít a média pénzügyi bizonytalanságára

Ebben a kritikus időszakban az újságíróknak és a médiában dolgozóknak szükségük van a támogatásra. A COVID-19 világjárvány miatti intézkedések világszerte rávilágítottak a média pénzügyi bizonytalanságára, amely kockáztatja a független újságírás fennmaradását és veszélybe sodorja az újságírók személyes és gazdasági biztonságát.

Nem tudjuk, mi marad a szakmánkból, abból, amit ma ismerünk, ha elmúlik a válság. A látkép lehet, hogy nagyon különbözik majd: ahogy a híreket összegyűjtjük, gyártjuk és fogyasztjuk. A fájdalmas és elkerülhetetlen fefordulás ellenére meg kell ragadnunk a felmerülő új lehetőségeket, a munkavégzés, az üzlet új formáit, kapcsolatunkat a világgal és körülöttünk élő emberekkel. 

DE egyvalami biztosan megmarad, tekintet nélkül arra, mennyire különbözőnek vagy nehéznek is látszik a jövő.

A szakmánk leglényege, a képesség, hogy újságírók legyünk - félelem és részrehajlás nélkül.

Erre törekszünk mi is, ezért ha teheti, kérjük, támogassa munkánkat.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.