2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A T-Systems ingyen ad új szoftvert a BKK-nak a jegyautomata-rendszerhez, ugyanakkor verseny nélkül megkapja az automaták felújításáról szóló 735 milliós megbízást. 

Belülről átépülnek a BKK automatái, a fejlesztés nettó 735 millió forintért valósulhat meg, amelyre a T-Systemsszel a korábbi közbeszerzési eljárást követően megkötött, az automaták üzemeltetésétől független keretmegállapodás biztosít lehetőséget - írja a hvg.hu

Ezt a megrendelést tette zsebre verseny nélkül a T-Systems, noha a BKK-nak nemrég még más tervei voltak. 

A felújítással együtt a BKK azt is bejelentette, hogy ez év végéig lecseréli az automaták alapszoftverét. Az új szoftvert a T-Systems „térítésmentesen” biztosítja a BKK számára. A szoftvercserét a közlekedési vállalat azzal indokolta, hogy a szoftver támogatását a T-Systems alvállalkozójaként a német Scheidt & Bachmann látta el eddig. 

Verseny nélkül nyert.
Verseny nélkül nyert.

Vagyis a T-Systems „ingyen” odaadja a szoftvert, közben azonban versenyeztetés nélkül megkapja a felújítás 735 milliós megbízását.

A felújításra szükség van, hardver még bírja, a gépek tervezett élettartamuk felénél járnak, de azért eljárt fölöttük az idő. A BKK bejelentése szerint az alábbi fejlesztésekre fog sor kerülni:

  • korszerű vezérlőegység kerül a gépekbe, amely stabilabbá teszi a hálózat működését;
  • egyszerűbben és gyorsabban lehet javítani a hibákat, ezért kevesebb olyan készülékkel találkozhatnak a BKK ügyfelei, amelyek ideiglenesen nem üzemelnek;
  • képes lesz a rendszer a mobiltelefon képernyőjéről is beolvasni a QR-kódot, amely egyszerűsíti a vásárlást;
  • 3G helyett nagy adatátviteli sebességű 4G/5G kommunikációra lesznek képesek a megújult automaták, amely szintén a gyorsabb kiszolgálást segíti.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!