Itt az ok: ezért kap 400 milliót stadionra Kozármisleny


Például azért, mert sportszerető városról van szó. Fónagy János államtitkár indokolta a 440 milliós beruházás szükségességét.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, 2000 fős stadiont kap Kozármisleny 400 milliós állami pénzből, ennek okát szerette volna egy írásbeli kérdésben megtudni Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarország képviselője.

A fejlesztési tárca államtitkára, Fónagy János szerint ennek több oka is van:

1) Kozármisleny sportszerető város.

2) "A településen a szabadidő eltöltésére műfüves labdarúgópálya, sportcsarnok, horgásztó, fitneszcentrum és lovaglási lehetőség jelenleg is rendelkezésre áll."

3) „A városban élők sportszeretete az, ami a kormányzati szándékokat és a helyi törekvéseket összekapcsolta, és feltette a várost a hazai futball térképére.”

4) "Kozármisleny Futball Klub felnőtt sportolói a város lélekszámához mérten kiemelkedő szakmi teljesítményt nyújtanak" (7 éven át játszottak az NBII-ben és kétszer másodikok lettek, a Magyar Kupában pedig párszor NBI-es csapatokat is megvertek).

A Haladás 15 milliárdos stadiont kap!

Ezek után az államtitkár nyomatékosítja: "A kormány ezekre az eredményekre tekintettel nyújtott támogatást a városnak". A fejlesztésből pedig nemcsak Kozármisleny, de az egész érintett térség is profitálhat, a beruházás területe közvetlen összeköttetésben van ugyanis a helyi iskolával és óvodával.

Bónusz indok a stadionra:

"A sportpályán 2016. március 2-án - szerda délután - megrendezett Magyar Kupa negyeddöntőn 2000 fő volt kíváncsi a mérkőzésre. Pécs Megyei Jogú Város közel 150 ezer fős lakosságából szintén számosan látogatják a labdarúgó-mérkőzéseket".

Szerk.: az elődöntőn Békéscsaba volt az ellenfél és összesítésben 3-2-re kapott ki a Kozármisleny. A 2000 nézőt még ha teljes egészében el is fogadjuk, akkor is egy kiemelt fontosságú meccsről volt szó, amire értelemszerűen a szokásosnál jóval többen mennek ki. Ha az átlagos nézőszámot nézzük, akkor az NBIII-as meccseken jó, ha a 300 főt eléri.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
hirdetés
elrejt
 
.