Emelkedett a beszerzési menedzserindexA februári Beszerzési Menedzser Index (BMI) értéke 55,2 volt. Ez az előző hónaphoz képest 5,7 pontos emelkedést jelent, azonban 4,1 ponttal még így is elmarad az egy évvel korábbi BMI értéktől.

A korábbi évekkel összevetve megállapítható: 1996 óta érvényes az a tendencia, hogy az alacsony decemberi és januári BMI mutatók februárra jelentősen javulnak és az 50-es határ fölé emelkednek.

Az idei évben a februári növekedés elmaradt az 1999-es és 2000-es rekord növekedéstől, és nagyjából a három évvel ezelőttihez hasonlóan alakult. Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy 1998-ban és 1999-ben az év eleji fellendülést gyors visszaesés követte, szemben a tavalyi stabil növekedéssel. Várakozásaink szerint az idei év ebből a szempontból inkább az előző év trendjét fogja követni, és a februári BMI érték kismértékű visszaesése inkább a tavalyinál kisebb januári csökkenéssel magyarázható. A BMI index képzésében szerepet játszó indexek dinamikusan nőttek, és a foglalkoztatási index kivételével 50 pont fölé emelkedtek. Elsősorban a rendelési index (61,7) és a vásárolt készletek indexe (52,9) növekedésének köszönhető a BMI gyarapodása.


Olvasta már?hirdetés
Mészáros Lőrinc gyerekei építik fel a Testnevelési Egyetem új központjátMészáros Lőrinc gyerekei építik fel a Testnevelési Egyetem új központját

Ez egy 1,2 milliárdos meló Velencén. Nem lesznek egyedül, besegít a Magyar Építő is.

.
hirdetés
elrejt
 
.