Európa legnagyobb alapkezelője jöhet létre


A Standard Life biztosító és befektetési társaság és az Aberdeen Asset Management alapkezelő megállapodtak a két skóciai vállalat egyesülésének feltételeiről. A 11 milliárd font (13,5 milliárd dollár) értékű tranzakció eredményeként létrejöhet Európa egyik legnagyobb alapkezelője - derült ki a két társaság hétfői közléséből.

Az új cég skóciai központú lenne, és a két társaság közötti átfedések miatt egyes munkahelyek megszüntetésével járna, azonban azt még túl korai lenne megmondani, hány állás szűnne meg - tette hozzá az Aberdeen vezetője, Martin Gilbert.

Az Aberdeen két legnagyobb befektetője, a Mitsubishi UFJ Trust and Banking és a Lloyds Bankink Group ígéretet tett arra, hogy támogatni fogja szavazatával a fúzió megvalósulását, amelyet 2017. harmadik negyedévére terveznek. A fúzió évi 200 millió font költségmegtakarítást jelenthet, amely a cég riválisait is lépéskényszerbe hozhatja.

A bejelentésre a Standard Life árfolyama emelkedni kezdett, hétfő délben 5,68 százalékos pluszban, 400,0 pennyn forgott a londoni tőzsdén, míg az Aberdeen Asset Management árfolyama 4,71 százalékkal 299,9 pennyre emelkedett.

MTI


Olvasta már?hirdetés
hirdetés
elrejt
 
.