Európa legnagyobb alapkezelője jöhet létre


A Standard Life biztosító és befektetési társaság és az Aberdeen Asset Management alapkezelő megállapodtak a két skóciai vállalat egyesülésének feltételeiről. A 11 milliárd font (13,5 milliárd dollár) értékű tranzakció eredményeként létrejöhet Európa egyik legnagyobb alapkezelője - derült ki a két társaság hétfői közléséből.

Az új cég skóciai központú lenne, és a két társaság közötti átfedések miatt egyes munkahelyek megszüntetésével járna, azonban azt még túl korai lenne megmondani, hány állás szűnne meg - tette hozzá az Aberdeen vezetője, Martin Gilbert.

Az Aberdeen két legnagyobb befektetője, a Mitsubishi UFJ Trust and Banking és a Lloyds Bankink Group ígéretet tett arra, hogy támogatni fogja szavazatával a fúzió megvalósulását, amelyet 2017. harmadik negyedévére terveznek. A fúzió évi 200 millió font költségmegtakarítást jelenthet, amely a cég riválisait is lépéskényszerbe hozhatja.

A bejelentésre a Standard Life árfolyama emelkedni kezdett, hétfő délben 5,68 százalékos pluszban, 400,0 pennyn forgott a londoni tőzsdén, míg az Aberdeen Asset Management árfolyama 4,71 százalékkal 299,9 pennyre emelkedett.

MTI


Olvasta már?hirdetés
42 százalékkal drágábban fognak dolgozni Mészárosék42 százalékkal drágábban fognak dolgozni Mészárosék

Nettó 14 milliárd forintért dolgoznak.

.
hirdetés
elrejt
 
.