2p

Az üzemanyagok hatósági árának eltörlése utáni napon, szerdán arra voltunk kíváncsiak, egyetértenek-e az autósok a kedd éjjel meghozott döntéssel, és a megemelkedett üzemanyagárak miatt változtatnak-e autóhasználati szokásaikon. Érdekes válaszokat kaptunk arra a kérdésünkre, hogy szerintük ki a felelős az elmúlt napokban beütött üzemanyaghiányért, és az is kiderül, az ismert szociológus mit gondol a kialakult helyzetről.

Mint arról kedden éjjel lapunk is beszámolt, a kormány rendkívül rövid határidővel kivezette a tavaly november közepe óta a magántulajdonban levő személyautókra érvényes literenként 480 forintos üzemanyagár-sapkát.

A rendelkezést bejelentő Kormányinfón jelen volt Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója, aki közölte, a hazai olajcég kútjain a 95-ös oktánszámú benzinért literenként 641, míg a dízelolaj literjéért 699 forintot kérnek. Ez azonnali 33, illetve 45 százalékos drágulást jelentett.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!