2012. február 14. 09:31

A csendes hétfői nap után kedden több fontos információ is hathatott volna a forint árfolyamára, így például a Moody’s bejelentése, mely szerint kilenc európai ország besorolását rontotta, vagy a vártnál magasabb magyar inflációs adat. A reggeli kereskedés során azonban úgy tűnt, a forint viszonylag immunis volt ezekre a hírekre és 291,5 körül állt az euróval szemben.

EUR/HUF (290,00 – 293,00): Hétfőn nem volt különösebb történés az EUR/HUF piacán, délutánra az enyhe nemzetközi optimizmus a 290-293-as sáv aljához szorította az árfolyamot, de a 290-es szint nem került áttörésre. Ma reggelre már gyengébben, 291,50-292 környékén kereskedtek az euro/forinttal. Utóbbiról már a Moody’s gondoskodott, azzal, hogy 9 EU tagállamot leminősített, illetve rontott a besorolás kilátásain. A hitelminősítő szerint gondok körvonalazódnak az európai növekedés körül, illetve szokásosan lassan halad a válságkezelés. A Moody’s valószínűleg szándékosan várt mostanáig, mivel ezzel a lépésével talán valamelyest nyomást tud gyakorolni a holnapi ECOFIN csúcsra, a döntéshozók talán gyorsabban fognak egyezségre jutni. Ma reggel jelentett a KSH is, a hazai infláció felpörgőben van: a decemberi év/év-es 4,1 százalék után a januári pénzromlás üteme már 5,5 százaléknál jár. A várakozások átlaga 5 százalékon volt. Mindez nem változtatott az árfolyamon, maradt a kurzus 291,50 körül.
EUR/USD (1,3130 – 1,3250): A luxemburgi pénzügyminiszter, Luc Frieden meglehetősen éles hangnemben adott hangot a véleményének Görögországgal és az ígéretek betartásával kapcsolatban. Frieden szerint be kellene tartani az összes vállalt kötelezettséget, vagy az eurozóna 16 országgal megy tovább. Az EU ennél többet már nem tud felvállalni a miniszter szerint. Az eurozónából való kizárás ingoványos téma, hiszen elvileg nem kényszeríthető egy tag a kilépésre. Jelen szabályozás szerint csak abban az esetben lehet szó az eurozóna elhagyásáról, ha azt az érintett ország kéri. A leminősítések és a görög sztrájkok miatt az EUR/USD árfolyama 140 pontot esett - a tegnapi 1,3280-ról ma reggelre 1,3140-ig csökkent a kurzus. Délután a januárra vonatkozó amerikai kiskereskedelmi adatokat teszik közzé, de a publikáció nem valószínű, hogy nagy árfolyambefolyásoló hatással fog bírni, hiszen a holnapi EU-csúcsra vár a kereskedők többsége.

CHF/HUF (240,00 – 243,00): A Moody’s akciója, illetve a görög bizonytalanságok 1,2080-ig erősítették a frankot az euróval szemben. Valami pozitív fordulatra volna szükség, hogy újra 1,21 fölé kerüljön az árfolyam. A CHF/HUF árfolyammozgása 240 helyett újra 242 felé tendál.
 
mfor.hu 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.