TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A növekvő kamatok komoly problémát okozhatnak, a piac hamarosan kijózanodhat. [smiley=242/]

Az elmúlt héten megjelenő kevés makroadat ellenére nagy piaci átrendeződéseknek lehettünk szemtanúi. Az EKB 4 százalékra történő kamatemelése mellett ugyan 1,8 százalékról 2 százalékra emelte idei inflációs prognózisát az Eurozónára vonatkozóan, ami a 2 százalék alatti árstabilitási kritérium elvétését jelentené, így további kamatemelés következik belőle. A magasabb amerikai kamatszint beárazása a kötvényhozamokat brutális mértékben megemelte (amerikai 10 éves hozam 5,2 százalékig, 1 éves csúcsa, 5,25 százalék közelébe emelkedett). Ennek hatására tőkeátcsoportosítás ment végbe, mely részvényeladással és a magasabb kockázatú devizákból dollárba történő tőkeátrendeződéssel járt.

A JP Morgan befektetési ház szerint a Fed a korábbi várakozásokkal ellentétben decemberben újrakezdi a kamatemelési ciklust, negyed százalékpontos szigorítással 5,50 százalékra, és jövő márciusig 6,00 százalékra emelkedik az amerikai irányadó kamat. Az elemzés szerint az euróövezeti jegybank alapkamata a június 6-i, szerdai emeléssel elért 4,00 százalékról az év végéig 4,50 százalékra emelkedik tovább, és a jövő év első negyedének végéig ott is marad.
Amennyiben fundamentális oldalról a fenti események és változások bekövetkeznek, akkor jelentős visszaesésnek leszünk szemtanúi a világ tőkepiacain.A kamatpálya változása megalapozhatja egy kezdeti korrekció és egy későbbi trendforduló kialakulását. Véleményem szerint a fenti grafikonon szemléltetve egy éves távlatban 30 százalék körüli korrekció sem elképzelhetetlen az USA vezető tőzsdeindexeiben (12.800). Amennyiben trendforduló következik be elképzelhető a 10800-as szint is.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.