TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Oroszország, jelenlegi 500 milliárd dolláros devizatartalékaiból még az idén befektethet az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszközbe (EFSF), ha annak kötvényei elég likvidnek bizonyulnak - jelentette ki a Reuters hírügynökségnek Szergej Svetszov, az orosz központi bank elnökhelyettese.

Mint elmondta, a pénzügyminisztériumtól eltérően, ahhoz nem kell törvénymódosítás, hogy a központi bank befektessen az európai stabilitási alapba.

Svetszov azt is elmondta, hogy Oroszországnak - amelynek Kína és Japán után  legnagyobb a devizatartaléka - jelenleg nincs spanyol kötvénybefektetése, mivel a korábbiak már lejártak, de a jövőben nem zárta ki az újabb spanyol kötvényvásárlást.

Az orosz pénzügyminisztérium márciusban visszatette Spanyolországot arra a listára, amelyről nemzeti jóléti alap potenciális befektetési országai kiválaszthatók. Az euróövezeti pénzügyi válság csúcsán - a múlt ősszel - Spanyolországot Írországgal együtt levették a listáról.

Svetszov ugyanakkor megismételte, hogy nincs terv a japán jenben levő befektetések súlyának csökkentésére a tartalékokban, a jelenlegi 2 százalékról.

Kanadai dollárban - amelyet a múlt évben vettek fel az orosz devizatartalékok közé a diverzifikálás céljával -  kissé kevesebb a befektetés, mint jenben - mondta a bankár, hozzátéve, hogy Oroszország tervezi az ausztrál dollár felvételét is, de erre az idén már nem kerül sor.

A tartalékokban jelenleg 36 milliárd dollár az arany, és ennek értéke valószínűleg akkor is tovább nő, ha aránya esetleg változatlan marad a devizatartalékok között - hangsúlyozta az orosz központi bank elnökhelyettes a Reutersnek.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.