2018. január 26. 08:16

Csütörtökön beszakadt az amerikai fizetőeszköz, az elnök azonban Davosban mondott néhány biztató dolgot, amelynek köszönhetően magához tért az árfolyam.

Ahogy arról csütörtökön az mfor.hu is beszámolt, az EKB ülését követően a közpot bank és annak elnöke is próbált ugyan nyugtatni, ám befektetők egyre inkább meg vannak arról győződve, hogy hamarosan véget ér a kötvényvásárlási programjuk. Emiatt az euró folytatta a napok óta tartó hegymenetét, és áttörte a lélektani 1,25-ös szintet is. 
 
 
A tegnap esti órákban időlegesen visszaerősödött a dollár, miután Donald Trump elmondta, a kedvező gazdasági folyamatok miatt erősödni fog a dollár, és ő is erős dollárt szeretne hosszú távon, és megvédte pénzügyminiszterét, akinek szavait szerinte kiragadták a kontextusból. A héten azután kezdett el jelentősen gyengülni az amerikai fizetőeszköz, hogy megjelent Steven Mnuchin nyilatkozata, miszerint a gyengébb dollár jótékony hatást fejthet ki az amerikai külkereskedelmi mérlegre. Később a tisztségviselő korrigált, és leszögezte, hogy a túl gyenge, és a túl erős devizának is vannak negatív hatásai, írta reggeli hírlevelében az Equilor. 

Donald Trump nem csak a dollár, de az olaj árfolyamában is hullámokat keltett davosi beszédével. A tegnap délutáni kereskedésben a Brent és a WTI elérte az utoljára 2017 decemberében látott csúcsokat, a mozgást a gyenge dollár mellett a szerdai amerikai olajtartalék adatok támogatták. Davosban az amerikai elnök nem csak az erősebb dollár mellett állt ki, hanem optimista hangnemet ütött meg a NAFTA jövőjével kapcsolatban. Trump a héten Montreálban az egyezmény jövőjéről tárgyalt és ismét megerősítette, hogy az Egyesült Államok célja, hogy csökkentsék az export-import egyenlőtlenségeket.
 
mfor.hu 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.