2019. augusztus 26. 12:59

Továbbá a vízhálózat kiépítésében is együttműködik a két ország.

Öt területen kötött megállapodást a magyar és az indiai kormány - számolt be mai tájékoztatóján Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Ezek sorába tartozik a gyógyszeripar, a filmipar és a vízgazdálkodás, a digitalizáció és a napenergia hasznosítása mellett.

Szijjártó Péter (Fotó: Bánkuti András) Szijjártó Péter (Fotó: Bánkuti András)

Kérdésünkre a miniszter elmondta, hogy a vízellátási problémákkal küzdő Indiában a magyar cégek - amelyek már rendelkeznek kapacitásokkal a térségben - a vízhálózat, a szennyvízelvezető rendszerek kiépítésében, illetve az ivóvíz-tisztítási technológiák alkalmazásával tudják segíteni az ivóvízhiánnyal sújtott indiai térségeket. Bejelentése szerint októberben a témában újabb magas szintű egyeztetésre kerül sor a felek között Budapesten, ahol az együttműködés részleteit beszélik meg.

A filmipari együttműködés részeként indiai produkciók érkezhetnek Magyarországra, ahol jelentős kapacitású filmstúdió áll rendelkezésre, de eddig főleg nyugati alkotásokat fogadtak be. Az indiai külügyminiszter, Subrahmanyam Jaishankar kérdésünkre elmondta, hogy az indiai filmgyártás az egyik legnagyobb a világon ebben az iparágban, és érdeklődéssel fogadták a magyar kormány ajánlását. Szijjártó Péter ehhez hozzátette, hogy az indiai produkciókat is megilletik majd a filmipari kedvezmények, hasonlóan a többi gyártóhoz.

A gyógyszeriparban a Richter terjeszkedési terveit a térségben kész támogatni a kormány, a kifektetési stratégiában foglaltaknak megfelelően anyagi ösztönzőket is tudnak kínálni a külföldi terjeszkedésben érdekelt magyar székhelyű vállalatoknak - hangzott el újságírói kérdésre a tájékoztatón.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.