<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p
A tartalomból: NER-nek való vidék – Viszlát, hungarocell kajásdoboz! – Mi lesz az eladósodottakkal a moratórium után? – Hatalmas pénzbumerángot dobott el a magyar űrprogram


			
		
mfor.hu

Bár a piaci várakozásokkal összhangban megemelte az alapkamatot az MNB, egyben jelezte, hogy kamatemelési ciklusba kezd és ezzel erőt adott a forintnak. Tartós forintdrágulásra azonban egyelőre nem lehet számítani, a kötvényhozamok pedig nem szabadulnak el. A K&H Alapkezelő szakemberei szerint a devizás befektetési eszközök továbbra is az étlapon maradhatnak.

Végső soron a piac által várt forgatókönyvet követte a Magyar Nemzeti Bank, amikor kedden szigorított, azaz 30 bázisponttal növelte az alapkamat szintjét. Egyben az MNB jelezte, hogy egy kamatemelési ciklusba kezd annak érdekében, hogy megfogja az inflációt és az inflációs várakozásokat.

Infláció, hozamok, várakozások

„A szigorításból egyértelműen látszik, hogy a korábbinál magasabb inflációs pályával számol az MNB, ami illeszkedik a nemzetközi inflációs folyamatokba. Hiszen az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed pár nappal ezelőtt szintén erre utalt” – kommentálta a jegybank keddi döntését Hajósi Péter, a K&H alapok kezelőjének befektetési igazgatója, aki a befektetők, egyben a kisbefektetők, állampapír- és befektetésijegy-vásárlók szempontjából értelmezte a jegybank szigorítását.

A mostani 30 bázispontos alapkamat-emelés és a kamatemelési ciklus elindítására tett utalás mellett a jegybank jelezte, hogy folytatja a kötvényvásárlási programot, azaz további állampapír-vásárlásokkal megakadályozza, hogy elszabaduljanak az úgynevezett hosszú kötvényhozamok, egyben így meggátolja azoknak az árfolyamcsökkenését. Ez a jegybank egyik fontos feladata, hogy stabilitást adjon az állampapírpiacnak az inflációs nyomás ellenére.  

Osztottak lapot a devizásoknak

„Bár a forint erőre kapott a kamatemelés után és a kamatemelési ciklusra tett jegybanki utalás nyomán, a magyar deviza esetében ideiglenes drágulásról beszélhetünk. Tartós forinterősödés egyelőre nem várható. Ahogy a kötvényhozamok megugrására sem lehet számítani” – fogalmazott Hajósi Péter.

Az EUR/HUF  alakulása júniusban. Tartós erősödésről egyelőre nem beszélhetünk... Forrás: privatbankar.hu/arfolyamokAz EUR/HUF alakulása júniusban. Tartós erősödésről egyelőre nem beszélhetünk... Forrás: privatbankar.hu/arfolyamok

Mindezek azt is jelentik, hogy közép- és hosszú távon továbbra is a diverzifikált portfólióval lehet hozamokat elérni. A portfóliókban pedig helye van a devizás eszközöknek - írják.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink naponta 3-5 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.